Društvo

Narodno pozorište obeležilo slavu Sveti Arhangel Mihailo

U Narodnom pozorištu u Nišu obeležena je slava ove kuće – Sveti Arhagel Mihailo. U prisustvu ansabmla i svih zaposlenih, gostiju i zvanica i predstavnika grada, presečen je slavski kolač. U niškom teatru kažu da se radi punom parom, jer je pozorišna sezona počela. Goste je dočekao direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović zahvaliviši svima koji su došli da sa njima proslave ovaj svečan dan.

“Pozorišna sezona je počela i teče onako kako se samo  poželeti može, barem iz vizure Narodnog pozorišta. Nadam se da naši sugrađani i naša publika misle isto kao i mi. Nadamo se da će sve proteći kako treba i što se tiče sezone i što se tiče rada kao i priprema novog festivala i novih predstava. Za koji dan imamo premijeru  predstave“ Jedan Edipa”, a očekujemo i gosta, pisca Armanda Nasimenta Roza, koji dolazi na premijeru. Narodno pozorište se trudi da opravda svoje postojanje i da u gradu Nišu, ali i u regionu, postane prostor u kome će se svi osećati lepo”, kazao je Milovanović.

Foto: V. M.

Domaćin slave je bio glumac Aleksandar Mihailović, prvak drame u Narodnom pozorištu.

“Ovo je jedno veliko slavlje našeg teatra pored 11. marta kada obeležavamo Dan pozorišta. Biti domaćin slave je čast i osećam se posebno. Već više od 20 godina sam u ovom teartru i ovo mi je jedna od dragih uloga. A kada govorimo o radu pozorišta mogu da kažem samo jedno – idemo dalje. Pozorište ne može da živi odrođeno od života koji nas okružuje i ono je takvo kakav je život. Postoje mnoge definicije teatra, a jedna od njih je da je pozorište ogledalo života. I eto, mi smo vaše ogledalo i zato i putujemo zajedno ii demo dalje”, kazao je Aleksandar Mihailović.

U Niškom teatru u toku su probe za predstojeću premijeru – predstavu Limunacija, prema tekstu Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića. Takođe, u decembru, niški ansambl kreće na turneju po gradovima Vojvodine, na kojoj će se predstaviti komadom U čije ime.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com