Region

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednica Opštine Svrljig na sastanku kod ambasadora Norveške

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović sastali su se sa ambasadorom Norveške Arnom Sanesom Bjornstadom u ambasadi Kraljevine Norveške. Sastanak je inicirao poslanik Miletić, a povod je bio veliko interesovanje mladih iz Nišavskog okruga, ali i iz samog Svrljiga da posete Norvešku i upoznaju se sa životom u jednoj od najrazvijenijih zemalja sveta.

“Predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović u razgovoru sa ambasadorom Norveške predstavila je lepote Svrljiga i zahvalila se za kombi vozilo koji je Opština dobila preko norveške ambasade 2011. godine”, rekao je Miletić.

Takođe, on je naveo da je predsednica Opštine obavestila ambasadora da je Svrljig konkurisao po projektu ambasade Norveške za izgradnju zgrade vrtića od 300 kvadrata kojim bi se rešio problem smeštaja dece koja su na listi čekanja.

Poslanik Miletić je dodao da je jedan od razloga iniciranja sastanka bio da bi lično obrazložio ambasadoru potrebe malih opština na jugoistoku Srbije, gde je Svrljig pravi primer.

“Ambasador je rekao da je konkurs “Norveška za vas” raspisan upravo kako bi se pomoglo malim opštinama, a ne velikim centrima. On je obećao da će, u okviru svojih mogućnosti, pomoći Svrljigu u projektu”, istakao je Milija Miletić.

Narodni poslanik Miletić rekao je da je na kraju sastanka ambasadoru uručen poklon svrljiške zadruge “Svrljižanka”, kao i to da je pozvao ambasadora da lično dođe i uveri se u lepote Svrljiga. Miletić dodaje da je ambasador Norveške obećao da će u što kraćem roku doći i posetiti Svrljig.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com