Region

Narodni poslanik iz Svrljiga traži smanjenje poreza i doprinosa do 50 odsto

Narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić govorio je na prethodnoj sednici Skupštine Srbije o problemima malih i nerazvijenih opština. Bilo je reči u prethodnom periodu da bi trebalo da se da mogućnost da se firmama sa ovih područja obezbedi smanjenje poreza i doprinosa za zapošljavanje radnika.

„Za devlastirane opštine bi porez trebalo da bude makar 20 do 30 manji, da bi oni mogli tu razliku da daju zaposlenima. Mislim da je opštinama koje su demografski ugrožene i nerazvijene neophodan takav podstrekt“, istakao je Miletić.

On kaže da bi na taj način i nove kompanije došle u nerazvijene sredine i uposlili bi ljude, a samim tim pomogli i razvoj tih opština.

Naša Vlada i predsednik Aleksandar Vučić rade najbolje za naš narod. Nadam se da će i ovaj put Vlada Srbije i resorna ministarstva imati sluha za naše probleme, te da se moj predlog prihvati i porez i doprinosi smanje za 20, 30, 40, pa i 50%, te da taj novac bude iskorišćen za povećanje plata.

Ova mera dala bi efekta, došli bi smo do novih radnih mesta, ljudi bi se upošljavali i na taj način ostali da žive u svojim mestima, zaključio je Mileitć.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com