Kultura

Narodni muzej organizuje skajp časove za đake

Slobodnim ulazom u sve objekte Narodnog muzeja Niš, ta ustanova je minulog vikenda organizovala tradicionalnu manifestaciju “Muzeji za 10” čime je obeležen Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja.

Gradjani su mogli bez plaćanja ulaznice da posete Ćele-kulu, koncentracioni logor “Crveni krst” u okviru Memorijalnog kompleksa “12. februar”, galeriju “Sinagoga”, arhološku salu i književno-memorijsku postavku Stevan Sremac/Branko Miljković.

Muzejski edukator Ivana Gruden Milentijević je kazala da je ove godine, zbog epidemije korona virusa, posećenost muzejskih postavki bila značajno manja nego prošle godine, ali da manifestacija “Muzeji za 10” i dalje predstavlja manifestaciju kada se autohtono stanovništvo najbolje upoznaje sa kulturnim nasledjem u muzejima.

Gruden Milentijević je rekla da su okviru manifestacije “Muzeji za 10” ove godine, zbog epidemije korona virusa, izostale radionice za decu i tematske izložbe.

“Umesto radionica i edukacija tog tipa, Narodni muzej Niš je krenuo da organizuje muzejske skajp časove i sve popularnije zum konferencije. To je jedna od mogućnosti da se učenici upoznaju sa kulturnim nasledjem koje muzej baštini”, izjavila je Gruden Milentijević.

Ona je kazala da je manifestacija “Muzeji za 10” završena proteklog vikenda, ali da će muzej i dalje organizovati skajp časove, tako da oni već predstavljaju jednu od standarnih ponuda te ustanove.

Dodala je da muzej poziva sve učitelje, nastavnike i profesore koji su zainteresovani za skajp časove da se obrate muzeju.

“Učenici će moći da imaju organizovane skajp časove iz logora “Crveni krst” što bi za njih bila prilika da saznaju nešto više o istorijatu samog logora, a moći će da imaju skajp časove iz arheološke sale što bi im omogućilo da saznaju nešto više o srednjevekovnom oružju”, izjavila je Gruden Milentijević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com