Društvo

Narodni kazan u Nišu nastavlja da ključa

Na poslednjem gradskom veću odlučeno je da če grad i od 1.aprila zajedno sa Crvenim krstom u Nišu realizovati projekat Narodne kuhinje.

Kako kaže Mirjana Gocić, iz organizacije Crveni krst u Nišu, 70 odsto sredstava za projekat doći će iz grada a 30 odsto obaveza preuzima Crveni krst.

„Vrednost čitavog projekta je nešto više od 42 miliona dinara. 18 miliona će grad uplatiti do kraja 2017, a ostatak novca biće obezbeđen aneksom ugovora na kraju godine. To znači da će obroci Nišlijama biti obezbeđeni u kontinuitetu, od 1. aprila 2017. do 31.marta 2018. Godine“, objašnjava Gocić.

Crveni krst će raspisati tender i izabraće najpovoljnijeg ponuđača, a grad će, osim finansijskih sredstava pružiti i logističku podršku, rečeno je na Gradskom veću.

Narodna kuhinja u Nišu pomaže stotinama Nišlija da prežive. Svakoga dana se na kazanu hrani od 600 – 800 ljudi. Oko hiljadu pripremljenih obroka će se, i u nastavku projekata, deliti na deset punktova u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com