Promo

„Narodni glumac“ na Filmskim susretima: Poziv za privrednike da pomognu u realizaciji jedinstvenog projekta

Na ovogodišnjim Filmskim susretima u revijalnom delu, biće prikazano još jedno dokumentarno ostvarenje niške City produkcije – film o Nišliji, Živojinu Žiki Milenkovićuo čoveku koji je obeležio najgledanije serije u jugoslovenskom i srpskom filmu i na kraju o čoveku koji je „Narodni glumac“. City produkcija poziva niške privrednike da pomognu u realizaciji ovog velikog projekta.

Publika ga i dan danas pamti kao Soću iz “Vrućeg Vetra”, kao Vasića iz serije “Više od igre”, kao Cvetka u seriji “Ljubav na seoski način”, ali i kao inspektora u čijoj kancelariji pada čuvena opklada iz filma „Kako je propao rokenrol“, kao ministra u filmu „Kako sam sistematski uništen od idiota“, mlađoj publici najbliži je kao Garac u „Srećnim ljudima“ i deda Trajko u seriji „Porodično blago.

„Pišemo još jednu istoriju! Film o glumcu Živojnu Žiki Milenkoviću premijerno na Filmskim susretima u Nišu 2023. Glumačku karijeru počeo je u Narodnom pozorištu u Nišu, a kasnije prelazi u Beogradsko dramsko pozorište, gde je glumio do penzionisanja. Jedno vreme u Nišu bio je profesor književnosti. Glumio je u preko 30 filmova, preko 300 televizijskih emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava“, istakao je producent Oliver Paunović i još jednom pomenuo koliki je njegov doprinos za nišku glumačku scenu.

Dokumentarni film „Narodni glumac“ potpisuju: reditelj Vladimir Ristić, direktor fotografije Vanja Zelenski a producent je Oliver Paunović.

Posebnu draž filmu daće i Živojin Žika Milenković Junior, unuk čuvenog glumca koji će nam približiti privatnu i porodičnu sliku svog čuvenog dede.

Film o Žiki Milenkoviću City produkciju još jednom izdvaja u moru produkcija, dokazujući da je za ove niške darovite filmadžije dokumentarac nešto što se neguje u ovim našim krajevima i što preuzima primat kada je video stvaralaštvo u pitanju. City produkcija stvara univerzalne, autentične priče o ljudima koji su potekli sa ovih naših  prostora, ostavljajući dubok trag u istoriji.

Svi zainteresovani privrednici koji žele da pomognu kao sponzori u produkciji ovog filma mogu da kontaktiraju marketing City Grupe na broj 018/4514911 u periodu od 8 do 16 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com