Politika

NARODNA STRANKA: Niški sport i dalje na respiratorima

Narodna stranka je pre mesec dana upozorila na katastrofalnu situaciju u niškom sportu. Nažalost, agonija se nastavlja. Grad sportskim klubovima u ovoj godini nije uplatio ni dinara. Egzistencija porodica sportista i sportskih radnika dovedena je u pitanje. Pojedini klubovi upozoravaju da su pred gašenjem, navodi se u saopštenju Narodne stranke u Nišu.

Nakon što su prepolovili budžet za sport i omladinu, gradski rukovodioci poručuju da će profesionalni klubovi novac morati da obezbede preko sponzora.

“Očigledno je da u ovom resoru nema jasnog plana i da se potezi vuku stihijski. Grad bez sporta jednostavno nije grad i zato apelujemo na sve Nišlije da podignu svoj glas i stanu u odbranu osnovnih vrednosti jednog civilizovanog društva”, ističu.

Narodna stranka sport vidi kao oblast od posebnog značaja za naše društvo i u njemu prepoznaje savršen zdravstveno-vaspitni alat. Zalaže se za veća ulaganja u sport ali i za transparentno i odgovorno trošenje novca.

Nišu je potrebna realna strategija koja će sport razvijati na tri nivoa:

• školski sport
• rekreavni sport
• vrhunski sport

“Svi građani ovoga grada zaslužuju jednaku šansu i pravo na ličnu i svaku drugu sreću i uspeh. Кultura sporta i kultura zdravog života su svakako bitni preduslovi za ostvarenje takvih ciljeva”, kazali su u ovoj stranci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com