Politika

NARODNA STRANKA: Grad ne sme da promoviše kladionice kroz dečiji sport

Narodna stranka Niš promociju sporta i zdravih stilova života kod dece smatra jednim od prioriteta, međutim nedopustivo je da posao ministarstva, i gradske Uprave za omladinu i sport, preuzima privatna kompanija čija je osnovna delatnost kockanje i klađenje. U ovoj stranci podsećaju da je Nišu proteklog vikenda počela besplatna škola košarke za decu od 7 do 11 godina u organizaciji kladionice „MOCART“.

 

Pozdravljamo želju kompanije „Mocart“ da posluje u skladu sa načelima društvene odgovornosti, ali ne i da društvenu odgovornost koristi za svoj marketing, indirektno koristeći decu u propagandne svrhe.

S druge strane, bez obzira na materijalni doprinos kompanije „Mocart“dobrobiti zajednice (na primeru uređenja sportskih igrališta), smatramo da grad Niš i nadležne instutucije ne bi smele da afirmativno gledaju na promociju kompanije koja se bavi klađenjem kroz dečiji sport, navodi Narodna stranka u saopštenju.

Zalažemo se za uređeno društvo u kojem svako radi svoj posao, u kojem o vaspitanju dece brine država, a ne kladionice. Ovom prilikom još jednom ukazujemo da je sport u našem gradu u ozbiljnoj finansijskoj krizi. Klubovi u ovoj godini jošuvek nisu dobili ni dinara iz gradske kase, napominju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com