DruštvoEkonomija

Narednog meseca konkurs za sufinansiranje zamene individualnih kotlova

Energetski menadžer grada Niša Bojan Gajić najavio je da će narednog meseca biti raspisan konkurs za sufinansiranje zamene individualnih kotlova za grejanje na drva i ugalj, kotlovima na pelet i gas.

Gajić je rekao da je interesovanje građana Niša za dobijanje pomoći za zamenu kotlova ogromno.

“U toku je priprema teksta konkursa i njime će biti predviđena dokumentacija koju će građani morati da dostave da bi dobili sredstva”, istakao je Gajić na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Podsetio je da će se sredstvima koje će obezbediti grad Niš i Ministarstvo zaštite životne sredine finansirati 50 odsto vrednosti nabavke novih kotlova, a ostatak će morati da plate domaćinstva.

“Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je za tu namenu 12 miliona dinara, a grad će učešće obezbediti iz svog budžeta”, rekao je Gajić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je saopštila da je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo putem projekta 57 miliona dinara za povećanje energetske efikasnosti vrtića “Leptirić”, srednje škole “Neimar” i osnovne škole “Stefan Nemanja”, a iz gradskog budžeta će za tu namenu biti izdvojeno 52 miliona dinara.

Prema Gajićevim rečima, zamenom stolarije, postavljanjem izolacije i priključenjem vrtića “Leptirić” na sistem daljinskog grejanja, obezbediće se ušteda energije od preko šest miliona dinara godišnje, tako da će se ulaganje u povećanje energetske efikasnosti otplatiti za osam godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com