Politika

Napustio ili smenjen? Perić više nije član Srpske radikalne stranke

Većnik Tihomir Perić više nije član Srpske radikalne stranke. Perić kaže da je napustio stranku, u stranci kažu da je smenjen sa mesta predsednika još pre nedelju dana.

 

 

“Ja nisam nigde smenjen, kada su raspisani izbori “oni” su došli ovde i ubeđivali me da ja ostanem, ali rekao sam da se povlačim sa svih lista”, kaže Perić za Niške vesti.

Perić kaže da se povukao u danu kada su izbori raspisani.

“Istina je da sam se na dan raspisivanja izbora, u razgovoru sa vrhom stranke, povukao sa svih lista. Bio sam predsednik za Nišavski okrug i svojim povlačenjem sam se povukao sa tog mesta, a time i iz stranke. Ne znam šta je stranka uradila, da li su me tamo već razrešili, ali ja sam zameniku predsednika stranke i predsedniku izvršnog odbora rekao da se povlačim sa sve tri liste na kojima sam bio”, rekao je Perić.

Kao razlog odlaska iz stranke navodi da nije dopustio da listu u Nišu kroji neko drugi.

“Nisam se složio sa kadrovskim rešenjima na listi. Ako sam ja ovde bio najodgovorniji za Niš onda nisam pristao da neko u Beogradu određuje neke ljude na listi nego da to radi organ na čijem sam ja čelu”, odlučno kaže Perić.

U Srpskoj radikalnoj stranci demantuju Perićeve navode.

Jelena Stojanović, SRS Niš; Foto: privatna arhiva

“On je smenjen sa funkcije vršioca dužnosti predsednika Nišavskog okružnog odbora SRS jer nije imao rezultate. Nije se slagao sa predloženim uputstvima iz vrha stranke u cilju boljeg plasmana na izborima. Smenjen je pre nedelju dana na sednici okruga u Nišu”, kaže VD predsednika okružnog odbora nišavskog okruga SRS Jelena Stojanović.

 

Iako Perić kaže da će za nekoliko dana odlučiti u koju će stranku preći, Stojanovićeva kaže da je on već “preleteo” u drugu stranku i da je u politici samo iz interesa.

Tihomir Perić ističe je 28 godina bio u patriotskoj, nacionalnoj i moralnoj stranci i da bi stranka u koju bi prešao morala da bude takva. I nakon izlaska iz Srpske radikalne stranke Perić ostaje većnik, to su Niškim vestima potvrdile obe strane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com