Društvo

Napamet zna 2.000 decimala broja pi, a potrebni su mu vaši glasovi kako bi pomogao bolesnoj deci

Miloš Jovanović je mladi Nišlija koji ima nesvakidašnji talenat – napamet zna 2.000 decimala broja pi. Prošlog meseca učestvovao je na takmičenju “Novo ime” i osvojio je drugo mesto. Ovog meseca prijavio se ponovo, sa istim ciljem da pobedi i deo novca donira deci kojoj je pomoć potrebna, a koja boluju od teških bolesti. Za ostvarenje tog cilja, potrebni su mu vaši glasovi.

 

 

“Nagrada je u iznosu od 2.000 evra i jedan deo novčane nagrade ide deci koja boluju od teskih bolesti. Mnogo bi im značilo, kao i meni da pobedim, a za to mi je potrebna pomoć sugrađana”, kaže Miloš.

Prošle godine Miloš je na takmičenju oborio državni rekord izgovorivši napamet 1.650 decimala broja pi, a ove godine ih zna 350 više.

“Sada mogu u jednom dahu za nekih deset minuta da izgovrim bez greške 2.000 decimala broja pi”, kaze Miloš.

Milošev talenat je zaista impozantan, pogotovo jer ne postoji nikakav logički sled cifara. Kaže, ne postoji nikakvo pravilo, nikakava tajna, već se radi o fotografskom pamćenju.

“Jednostavno imam papir sa ispisanim brojevima, pogledam ga i zapamtim. Uglavnom učim tako što zapamtim prva tri broja u nizu, potom sledeća tri koja dodam, a onda nastavim dalje. Jednostavno mi brojevi uđu u glavu i kao da ih čitam”, objašnjava Miloš.

Možda mu ovaj talenat pomogne i tokom studija. Ako ne na neki drugi način ono bar da upamti brojeve zakona i paragrafa. Uz podršku sugrađana, ovim talentom može pomoći deci koja boluju od teških bolesti i kojoj je pomoć najpotrebnija.

Svako ko želi da da glas Milošu to može da učini na sledećem LINKU.

PRIJAVIO SE ZA TAKMICENJE “NOVO LICE” KAKO BI SVOJIM TALENTOM POMOGAO DRUGIMA: Mladić koji u glavi drži 2000 decimala broja Pi

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com