Društvo

Nakon trovanja užinom učenika u Nišu, jedna devojčica na bolničkom lečenju

Od petoro učenika Ekonomske škole u Nišu koji su prebačeni na Dečiju internu kliniku pošto su se otrovali hranom koju su jeli za vreme velikog odmora, njih četvoro je otpušteno na kućno lečenje, a jedna devojčica je zadržana u bolnici, rekli su u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC).

“Petoro učenika, od kojih četiri devojčice i jedan dečak, Hitna pomoć je dovezla zbog stomačnih tegoba. Jedna učenica zadržana je na lečenju zbog povraćanja i dijareje. Ostali su pušteni kućama uz napomenu da se odmah jave lekarima ukoliko im se stanje pogorša”, kazali su u UKC.

Hitna pomoć je u toku prepodneva intervemisala s dve ekipe po pozivu direktora Ekonomske škole da se deca ne osećaju dobro nakon što su pojela užinu za vreme velikog odmora. Lekari Hitne pomoći pregledali su osmoro učenika i petoro uputili u UKC, dok je jedno dete poslato odmah na kućno lečenje. Prema nezvaničnim informacijama, svi učenici kupili su užinu u istom objektu brze hrane u neposrednoj blizini škole. Deca su jela različitu hranu, ali su svi naveli da su kao prilog uz picu, pomfrit i pljeskavice, imali majonez. Nadležne inspekcije su u toku prepodneva zatvorile ugosteljski objekat u kojem su učenici kupili užinu i uzele uzorke hrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com