Društvo

Nakon škole, Ministarstva prosvete i VJT-a oglasio se i otac “napadnute” devojčice

Već nekoliko dana niška javnost prati razvoj događaja u vezi sa "vršnjačkim nasiljem" u Osnovnoj školi Car Konstantin. Nakon oglašavanja institucija i porodičnog prijatelja Igora Novakovića, oglasio se i otac.

Ministarstvo prosvete, Osnovna škola “Car Konstantin” i Više javno tužilaštvo u Nišu oglasili su se povodom vršnjačkog nasilja kome je bila izložena učenica pomenute škole i najavili preduzimanje mera povodom tog incidenta, objavile su Niške Vesti, prenoseći agenciju Beta.

U Višem tužilaštvu u Nišu kazali su da preduzimaju sve neophodne mere povodom incidenta, ali da ne mogu da saopšte više detalja zbog zaštite interesa maloletnih lica.

“Odgovor oca na odgovor škole: Oko 13.50 se desio napad, ćerka nam se javila i ja sam je odveo u policijsku stanicu Medijana. Inspektor je, za vreme razgovora, pozvao školskog policajca i obavestio šta se desilo.
Dan nakon toga, u toku prepodneva, ja sam pozvao direktorku i došao u školu, gde su pored nje bili pedagog, psiholog, sociolog i razredni starešina. Koliko ja znam – škola je za događaj saznala od policije, a razredni starešina od majke deteta, koja joj je pustila poruku. Inače, podneću krivične prijave za svaki pokušaj falsifikovanja službenih isprava, novostvorenu dokumentaciju i ankete. Direktno sam obavešten da je zadnji sociometrijaki test uradjen 1.11.2023″, piše na objavi Igora Novakovića na Facebook-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com