Sport

Nakon priprema u Turskoj trener Radničkog prezadovoljan

Posle petnaestodnevnih priprema u Beleku, u Turskoj, u Srbiju su se vratili fudbaleri i Stručni štab Radničkog. Tokom boravka u ovom velikom turističko-sportskom i rekreativnom centru pored Antalije četa Milorada Kosanovića je pored dvadesetak jakih i, kako kaže niški šef stručnog štaba veoma korisnih treninga, odigrala i pet prijateljskih utakmica. Na jednoj su pobedili, na jednoj su poraženi, a tri su odigrali nerešeno.

“Najvažnije za sve nas je da smo se svi zdravi vratili iz Turske. Nemamo ni jednog bolesnog, niti povređenog fudbalera, a kako su nas virusi i druge nedaće pratile tokom boravka u Beleku to je zaista bitan momenat budući da nastavljamo sa prvenstvenom trkom već naredne nedelje”, rekao nam je Kosanović.

Niški trener nije krio ogromno zadovoljstvo urađenim ove zime:

“Prezadovoljan sam i, što je možda i značajnije, bez mnogo dilema posle rada u zimskim uslovima u Nišu i na Čairu, i posebno u Turskoj. Imajući u vidu odlaske ne baš malog broja igrača iz Radničkog posle jesenje sezone i u međuvremeno, do početka prišrema angažovanje novih igrača koji su u pravom smislu velika pojačanja, mogu da kažem da najspremnije što se može čekamo prvi susret nastavka nacionalnog šampionata i utakmmicu sa Spartakom u Subotici. Kroz treninge i kontrolne mečeve formirali smo kostur najboljeg tima, odnosno znamo 90 odsto imena koja će biti na prvom meču i na proleće u najboljih 11. Imamo maksimalno spremnih 20 igrača i od njih će biti birano 18 za protokol u Subotici. Da bi razrešili te poslednje sitnice zakazali smo za utorak proveru kombinovaog tima u Knjaževcu, protiv domaćeg Timočanina i nakon te utakmice sigurno je da će sve biti jasnije.”

Kako su se uklopili novi fudbaleri, spremate li možda neko iznenađenje?

“Svi koji su stigli na Čair ove zime do sada su pokazali svoje visoke vrednosti i kvalitete i, ponavljam, svi su prava pojačanja. Od iskusnih inetrnacionalaca, kompletnih fudbalera, a nema potrebe pominjati i izdvajati posebno samo neka imena jer se radi o skoro svim koji su u zimskoj pauzi došli u Radnički, sa onim igračima koji su jesenas bili u našem najboljem timu, a i njih nije mali broj, stvorili smo veoma jak tim. Naša odbrana je potpuno drugačija, rekao bih kompaktnija i u svakom trenutku sigurnija, vezni red mnogo kvalitetniji, već uigran i daleko sposobniji od jesenjeg, a napad ubojitiji. U najkraćem, ceo naš tim će bez ikakvih sumnji biti mnogo bolji i konkretniji unarednoj polusezoni, tako da uopšte ne sumnjam u ostvarenje našeg cilja – plasmana u vrhu tabele i igranje u smaoj završnici Kupa Srbije, čime ćemo izboriti novi izlazak na evropsku fudbalsku scenu.”

Zašto izbegavate pominjanje konkretnih imena?

“Ništa ne krijem, ali čekam da odigramo susret u Knjaževcu, gde ćemo proveriti sve oko kojih smo još u nekim manjim dilemama. Već od srede možemo najkonkrentije o svakom pojedincu poimence, o timu i sastavu. Želimo da svi budu najspremniji i da tako dokažu da s pravom računamo na njih”, rekao nam je niški trener po povratku iz Turske.

Obećali smo rukovodstvu kluba…

“Rekao sam fudbalerima na početku, ali i na kraju priprema u Turskoj da je naš celokupan rad usmeren ka tome da Radnički osvoji jedno od prva četiri mesta na tabeli Super lige i da zaigra u finalu nacionalnog kupa i bude uspešniji i najmasovnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji nego prošle godine kada je igrao polufinale. Drugačije rečeno u obavezi smo ostvarimo ono što smo obećali rukovodstvu kluba, prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu, v.d. predsedniku Draganu Markoviću i ostalima, da ćemo biti najuspešniji srpski klub narednog proleća. Tvrdim da će tako i biti”, rekao nam je Milorad Kosanović.

Mladi su „ekstra“

“Uz kostur eipe, koji čine naši najiskusniji fudbaleri, Radnički je na ovim pripremama dobio nekolicinu mladih fudbalera koji su pokazali da će, takođe i bez ikakvih sumnji biti oslonac našeg tima narednog proleća. Uz Čumića, tu su Stevanović, Ćirković, mladi golman Ilić, novajlije Bjeličić i Sićovića Neki od njih biće u najboljih 11, a ostali najverovatnije skoro svi, u 18. Oni su ekstra kvaliteta i iako nastave da rade kao do sada, pred njima je izuzetna budućnost”, rekao je Kosanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com