Društvo

Nakon požara Miljkovićima je potrebna pomoć

Početak 2020. godine Miljkovićima iz Donjeg Dušnika nije ostvario ni jednu novogodišnju želju. Naprotiv! Četvrtog januara ostali su bez krova nad glavom.

Vatra je progutala ceo stan u potkrovlju kuće gde su živeli Čeda i Snežana sa sinom. Kažu da su se vatrogasci nekoliko sati borili da ugase požar kako se vatra ne bi proširila na prizemlje kuće. Miljkovići su u požaru ostali bez svega što su imali. Vatra je progutala sve, od donjeg veša, preko posuđa, do tehnike, nameštaja i krova kuće.

Foto: Privatna arhiva

I tri meseca kasnije, Miljkovići ne mogu da se stabilizuju. Potrebna im je pomoć. Opština Gadžin Han dala im je dva puta po 15 hiljada dinara, kao i crep za krov. U maloj i ne tako imućnoj opštini kažu da pokušavaju da nađu donatore.

“Dali smo i dajemo sve što možemo, a s obzirom na to da su Miljkovići u radnom odnosu zakonske procedure nas sprečavaju da pružimo više. Mi smo mala opština, imamo 6000 stanovnika a mnogima je pomoć potrebna”, kaže za Niške vesti predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković.

I januara je prikupljana pomoć za Miljkoviće, ali sakupljeno je svega 50 hiljada dinara, tvrde oni. Njihov dom sada je jedna soba u prizemlju kuće, kod svekrve, bez krova i svaka kiša im preti.

“Fali nam sve. Nemamo ni pristojan krevet, frižider, posuđe, materijal za izgradnju, stolariju… Imamo garderobu i obuću, to smo dobili”, kaže Snežana Miljković.

Ona apeluje na Opštinu, donatore, ljude dobre volje da razumeju koliko je teško nakon požara stati na svoje noge i graditi sve ponovo. Čeda ima 50, a Snežana 41 godinu i volju da ponovo srede svoj dom. Pomoć sporadično pristiže, iskrena je žena, ali treba mnogo više da bi sve sazidali nakon vatrene stihije.
Nemaju krov nad kućom, pa i u prizemlju prokišnjava. Strujne instalacije su često mokre i niko se ne oseća bezbedno.

Novčana pomoć je svakako dobrodošla i može se uplatiti na račun 325930070183107804, Snežana Miljković.

Ko je u mogućnosti može da pomogne porodici i lično – 066060949 Snežana Miljković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com