Društvo

Nakon podela i sudskih sporova nekadašnji predsednik “Jedinstvenog gvozdenog puka” osnovao novo udruženje

Još uvek taju sudski sporovi između bivšeg i sadašnjeg rukovodstva Udruženja “Jedinstveni gvozdeni puk”, a u međuvremenu nekadašnji predsednik Dejan Veličković osnovao je novo udruženje, u kojem će kako kaže, nastaviti borbu za prava boraca i njihovih porodica.

Veličković podseća da je legitimni pečat Udruženja još uvek kod njega, takođe i spisak članova Udruženja. Prema njegovim navodima novo rukovodstvo je obilo prostorije, održalo Skupštinu, ali pečat nisu imali. Članovi Upravnog odbora, nadzornog odbora, predsednik Skuštine, izjavili su tada da oni nisu sazvali skupštinu, pa se postavlja pitanje kako je ona mogla da se održi i kako su mogli da stave pečat na zapisnik.

“Iz zapisnika o veštačenju pečata Uprave kriminalističke policije se jasno navodi da je pečat falsifikovan. Pravda je spora, ali je dostižna. Kasnije su napravili novi pečat, a ja sam podneo tužbu za održanu nelegitimnu skupštinu”, kazao je Veličković Niškim Vestima.

Novo rukovodstvo optužilo je Veličkovića za nenamensko trošenje para dobijenih od projekata. On, sa druge strane to negira i ističe da je svaki dinar dobijen od Ministarstva opravdao, čak je deo novca 202.000 dinara, koji nije potrošen vratio, što je retkost. Krivično je gonjen, podseća i za zlostavljanje, pretnje i proganjanje, ali, dodaje i ta krivčna prijava je odbačena. Optužen je i za pretrpljeni stres i duševni bol, i tu je uputio žalbu i čeka epilog.

“Uništena je jedna dobra priča, mnoga Udruženja postoje u Nišu, ali ni jedno ne pomaže ugroženim porodicama. Kada nismo mogli drugačije, protestima smo dolazili do cilja. Uvek sam ja stajao ispred njih. Jesam ja žrtva, ali mi je najviše žao svih ljudi kojima smo pomagali”, kazao je on.

 

Veličković ističe, da je registrovao novo Udruženje – “Oko sokolovo”. Pokušaće da ponovo okupi borci kojima je potrebna pomoć i tako će kaže delovati dok se sudski sporovi ne završe. Ističe i da je potpisao za Dunav osiguranjem ugovor o jeftinijem tehničkom pregladu za članove Udruženja “Oko sokolovo” i najavljuje još povlastica.

“Članarine ne naplaćujemo, a Udruženje će se nalaziti u prostorijama Mesne kancelarije Stanko Paunović, preko puta Poštanske štedionice”, rekao je Veličković i pozvao sve borce da mu se pridruže.

Dodao je da će nastaviti da se bori, jer istina može biti samo jedna. Na kraju najbitniji su rezultati, zaključio je on. U Nišu, prema njegovim rečima, ima 6.000 boraca.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svaka čast momku što se borio bori se i borece se pomogao je preko udruženja dosta ljudima poput mene tako da ovi drugi što hoće da se kite drugim perjem neće proći. Samo napred Cene do konačne pobede !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com