Sport

Nakon pobede nad Bekamentom Naisa opet na vrhu tabele

Rukometašice Naise ponovo su na čelo tabele nakon pobede u odloženom meču 15.kola protiv ekipe Bekamenta 26-23 (10-11).

Odigrala je Naisa dobar meč. Većim delom  meča Naisa je bila u vođstvu i sasvim zasluženo je u Niš donela oba boda, piše sportski portal Sport Juga.

Već polovinom prvog dela Naisa je imala 4 gola prednosti kada je povela sa 6-2. U tom delu Sara Stankovski se dva puta upisala u strelce i na toj brojci je i ostala do kraja utakmice. Domaći tim, međutim, uspeva da se potpuno vrati i čak poluvreme završi u svoju korist, 11-10 za Bekament.

U drugom delu igralo se gol za gol, sve do 48.minuta kada Naisa uspeva da stigne do 3 gola razlike ,19-16! Ali meč ni tada nije bio rešen, jer se ekipa Bekamenta ponovo vraća u igru i stiže do  20-20 na 5 minuta pre kraja. A onda na scenu stupa odlična  Milena Petković koja je proglašena i za igračicu utakmice, dok Naisa preko Simatovićeve, Filipovićeve i Radovićeve vezuje mini seriju od 3-0 i konačno prelama utakmicu.

Naisa do kraja održava stečenu prednost i zasluženo slavi sa 26-23.

U redovima niškog tima najefikasnija je bila kapitenka Marija Filipović sa 6 golova, Katarina Radović se 5 puta upisala u strelce, a Ivana Gakidova 4 puta.

Naisa je trenutno prva na tabeli sa bodom prednosti ispred ekipe Jagodine, ali ima i utakmicu više. U narednom kolu Naisa se sastaje u gostima sa ekipom Vojvodine, u subotu, 3.aprila.

Aranđelovac, SRC „Šumadija“. Bez gledalaca.

Sudije: Jelena Jakovljević (Zemun), Vanja Antić (Beograd).

Sedmerci: Naisa 2 (2), Bekament 5 (3). Isključenja: Naisa 2 minuta, Bekament 6 minuta.

ŽRK NAISA: Milena Petković, Čogurić, Ivanović,  T.Petković, Radović 5, Stojanovska 3, M.Petković, Stankovska 2, Stamenković, Nikolić, Filipović 6, Rajković, Simatović 3, Sukur 2, Tasić 1, Gakidova 4.

ŽRK BEKAMENT: Kačarević, Nićiforović, Simić, Mitrović, Radojičić 1, Cvijanović 2, Ankić, Anić, Stanić 3, Stamenić 3, Lazarević, Tomković 8, Rajović 3, Grbić, Garović 3, Tomić.

ZA OSTALE SPORTSKE VESTI IZ REGIONA ČITAJTE SPORT JUGA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com