Društvo

Nakon novog obećanja, ponovo odložen protest zakupaca sa Kvantaške pijace

Štrajk prodavaca sa Kvantaške pijace u Nišu najavljen za danas zbog nelojalne konkurencije prodavca koji na „divlje“ prodaju poljoprivredne proizvode na Velikoj pijaci, ipak neće biti održan. Prema njihovim rečima na sastanku sa Gradom im je obećano da će problem vanpijačne prodaje biti rešen.

 

“Obećano nam je da će Komunalna molicija i ispekcije biti dežurni u ulici Đuka Dinić i u okolnim ulicama”, rekao je Petar Jovanović, jedan od zakupaca sa Kvantaške pijace.

Ističe i da su se lično uverili u ova obećanja i da su zato štrajk glađu i zatvaranje obe kolovozne take prema Niškoj Banji odložili za deset dana.

“Nećamo odustati sve dok nadležni u potpunosti ne reše problem sa vanpijačnom prodajom u ulici Đuka Dinić. Savakog jutra obilazimo i nadgledamo rad inspekcije i Komunalne milicije i za sada je sve ok. Vidimo da su ozbiljnije shvatili svoj posao, a mi nećemo da dozvolimo da budemo izigrani kao prošle godine”, kazao je Jovanović Niškim Vestima.

Da podsetimo, i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na poslednjoj sednici Skupštine grada istakla da inspekcija GO Crveni Krst i Komunalna milicija dežuraju od četvrtka do nedelje kako bi suzbila nelegalnu prodaju. Istovremeno, biće promenjene i odluke koje se tiču zona gde jedno dostavno vozilo može da se kreće, a vrlo brzo će biti otvoren i parking Rovčeta kako bi svi zakupci sa Kvantaša mogli da se parkiraju i tu prodaju robu.

Ovo su sve privremena rešenja, do konačnog, odnosno preseljenja Kvantaške pijace na prostoru kod Kazneno popravnog zavoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Prodavci na kvantasu su postali toliko alavi da se vise i ne isplati nesto kupiti od njih.Imamo na nekim drugim pijacama iste pa cak i manje cene pojedinih proizvoda i to na malo,nego sto oni prodaju “na vise ili na veliko”. Posle se bune sto pojedinci van pijace prodaju svoju robu po znatno manjoj ceni od njihove a koja je puno normanlija za sve kupce.

  2. Не разумем и не подржавам никако протесте продаваца на кванташу ! Да ли знају неки други начин протеста осим штрајка глађу или још страшније блокадом саобраћаја ! Да ли знају да су на изборима гласали за некога који им је обећао бољи живот ?
    Да ли знају ко их представља или да ли су се икада обратили њима ? Да ли знају да артикулишу и напишу своје потребе онима које уредно плаћају ? Да ли су икада контролисали њихов рад и колико их тај сервис кошта ?
    Можда су решили да окончају свој живот глађу ? Да мени као одговорном грађанину блокирају саобраћај и живот не дозвољавам !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com