Društvo

Najznačajnije priznanje Gradske opštine Pantelej, počasni građanin – Komandantu Kopnene vojske generalu-potpukovniku Milosavu Simoviću

Bolja sportsko-turistička ponuda na Kameničkom Visu, odluka skupštine

Novim planom detaljne regulacije na teritoriji Gradske opštine Pantelej biće obogaćena turističko-sportska ponuda na izletištu Kamenički Vis a tokom zasedanja skupštine doneta je i odluka o dodeli javnih priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama civilnog društva sa kojima sarađuju.

Novim planom detaljne regulacije Gradske opštine Pantelej trebalo bi da bude poboljšan turističko-sportski sadržaj na izletištu Kamenički Vis. Osim sportskih, novi će biti i sadržaji iz oblasti kulture. Odbornici Skupštine Gradske opštine Pantelej izglasali su pozitivno mišljenje o planu detaljne regulacije područja Kameničkog Visa i vikend naselja na potezu Kamenica – Cerje. Novi plan treba da omoguči ozbiljniji razvoj  i prihode Kameničkom Visu.

Foto: Gradska opština Pantelej

Odbornici ove niške gradske opštine usvojili su i predlog odluke o dodeli ovogodišnjih javnih priznanja koje opština dodeljuje na dan slave Svetog Pantelejmona. Za veliko zalaganje i saradnju, najznačajnije opštinsko priznanje – počasni građanin GO Pantelej pripada komandantu Kopnene vojske generalu-potpukovniku Milosavu Simoviću.

Kako objašnjava predsednica opštine Nataša Stanković, ovo priznanje ide u prave ruke jer sa generalom Simovićem ova opština neguje dobru i plodonosnu saradnju godinama na mnogim poljima.

Povelju Panteleja, ove godine dobiće i Stalna konferencija gradova i opština za dugogodišnju instiucionalnu saradnju u vidu edukacija i povezivanja gradova i opština.

Povelju će primiti na dan slave i dva udruženja građana, Udruženje žena koje se bori protiv raka dojke i malignih oboljenja i Udruženje ugostitelja i ugostiteljskih uposlenika koji su ove godine na teritoriji ove opštine otvorili jedinstveni Degustacioni centar koji je deo projekta EU PRO, a deo je programa ‘’Zalogaji juga’’.

Povelju dobija i FK “Sinđelić” koji ove godine obeležava 105 godina postojanja .

Foto: Gradska opština Pantelej

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com