Društvo

Najvrednije što Medijana ima!

U Gradskoj opštini Medijana svečano su uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Кomisije Sveta Petka. Stipendije je ove godine dobilo desetoro studenata i 13–oro učenika koji su ispunili uslove predviđene konkursom.

Foto: GO Medijana

Nagrade je uručio predsednik КomFoisije Sveta Petka, prof. dr Žarko Ranković, naglasivši da je ovo jedan od najlepših dana u Medijani, jer su joj u gostima najbolji među najboljima.

„Hvala vama pre svega deco, hvala roditeljima,ali i nastavnicima i profesorima koji su vas učinili kvalitetnim i vrednim ljudima. Vi ste ono najvrednije što opština Medijana ima, što ima Srbija. Mi u opšitni Medijana trudićemo se da vam u rodnom gradu, u vašoj zemlji obezbedimo dobre uslove za život i rad, jer nigde nije lepše nego u svojoj zemlji. Nije lako postići sjajne rezultate koje vi imate, ali rad i trud se uvek na kraju isplate, rekao je profesor Ranković, naglasivši da je više puta i sam imao ponude za posao u inostranstvu, ali da nije otišao i nije se pokajao.“

Foto: GO Medijana

Stipendija Gradske opštine Medijana u iznosu od 11.500 dinara isplaćuje se 12 meseci i ne vraća se, dok se nagrada od 25 hiljada dinara uplaćuje jednokratno.

Foto: GO Medijana

Uslov za Medijaninu stipendiju bio je da student živi na teritoriji najveće niške opštine najmanje godinu dana i studira fakultet niškog Univerziteta čije je sedište takođe u Nišu, dok su za učenike osnovnih i srednjih škola bili presudni rezultati ostvareni na takmičenjima koja su u kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Objavljen je konkurs pre izbora za doniranje sredstava za vantelesnu oplodnju i niko o tome jos nema nikakvu informaciju, kada ce sredstva biti odobrena? Mi smo zurili i radili analize u jeku korone da bismo na vreme konkurisale ali jos uvek nista… Za nas je to pitanje zivota a za njih, ocigledno, samo nacin da dodju do nekih politickih poena. Uspeli su da ostvare svoje ciljeve… A mi… Nama ide vreme i otkucava bioloski sat. Mogle bi i ove novine da se malo pozabave ovim pitanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close