Sport

Najveći uspeh do sada za FK Mladost iz Medoševca

FK Mladost iz Medoševaca osvojanjem titule u Zoni ’’Centar’’ postigla najveći uspeh u 42 godine postojanja kluba. Svi parametri i statistika bili su na strani ekipe iz niške opštine Crveni Krst.

 

Samo su na startu doživeli poraz od najbližeg konkurenta Naših Krila, da bi potom nanizali 13 pobeda. Ispostavilo se da je derbi na startu prolećnog dela prvenstva, i pobeda protiv Naših Krila bila o ključne vašnosti. Upornom pratiocu su odmakli devet bodova, tako da naredni meč i poraz od OFK Brzog Broda nije imao značajniji uticaj na položaj na tabeli. Posle Cara Konstantina, OFK Sinđelića i Budućnosti, Mladost je četvrti niški srpskoligaš koji nastupa u Srpskoj ligi, ’’Istok’’.

Jedan čovek je bio alfa i omega kluba i svojevrskni motivator i pokretač kluba iz Medoševca. Reč je o Tomislavu Radovanoviću, predsedniku, igraču, sekretaru, statističaru, jednom rečju, čovek za sve, kakvih je malo u srpskom fudbalu. Takva strast, posvećenost i ispoljene emocije priznajem da nisam sreo kod mojih sagovornika.

 

“Ne želim da iz tako uspešnog kolektiva izdvajam pojedince. Spajalo nas je veliko drugarstvo i međusobno poštovanje i uvažavanje. Povoljnoj atmosferi pogodovao je primeran odnos najmlađih prema starijim saigračima. Bili su vredni, pažljivi, i vidi se želja da što više nauče kako bi mogli da napreduju”, kaže na početku razgovora Radovanović.

 

Trenerski tandem Dalibor Petrović i Miša Mladenović imao je na raspolaganju 26 igrača i svako je dobio priliku da se se pokaže i nametne. Kapiten Lazarević je bio zadužen za postizanje golova i tresao je mreže u deset navrata. Najčvršća odbrana lige počivala je na učinku i kvalitetima golmana Mitića i defanzivne linije kojom su uspešno komandovala braća Milan i Stefan Marković. Od mlađih igrača nametnuo se Radovanović, sa deset asistencija i četiri gola.

Ambiciozne Nišlije nisu slučajno najuspešniji tim Zone. Iza rezultata stoji kvalitetna i dobro ukomponovani sastav. Ekipa je sačinjena devet igrača sa zavidnim srpskoligaškim stažom. Zimus su tim iz Medoševca pojačala šesorica kvalitetnih igrača i dodatno uvećali konkurenciju za svako mesto u timu. Imena Brokića, Mladenovića, Dušanića, povratnika Alije, bonusa Petkovića i golmana Živkovića su doneli novi kvlaitet ekipi trenera Petrovića i Mladenovića. U pripremnom perodu su formu testirali protiv nekoliko srpskoligaša i uverili se da mogu da se ravnopravno nose sa ekipama iz višeg ranga.

 

“Nismo se oslonili samo na kvalitet tima i znali smo da bez rada neće biti adekvatnih rezultata. Redovno smo trenirali četiri puta nedeljno, plus utakmice i raduje me veliki odziv fudbalera na svakom treningu. Cenim i poštujem njihovu privrženost klubu, jer svako od njih ima obaveze, bilo na poslu, ili školi, fakultetu… “, naglašava naš sagovornik i ponosi se mišljenjem konkurenata da su imali najkvalitetniji i najspremniji tim u Zoni. Kao važnu stavku Radovanović ističe činjenicu da su jedini imali trenera golmana. Za uspešne intervencije golmana Mitića zaslužan je bio trener Malkan Zlatić.

 

Svesni su u Mladosti da zaostaju po pitanju uslova za rad, ali su uvereni da će do jeseni sve dovesti u red i omogućiti vernim navijačima da u Medoševcu gledaju srpskoligaški fudbal. Pored toga što tako uspešno predvodi jednog ambicioznog zonaša, Tomislav Radovanović i u 47 godini nije sve rekao na zelenom terenu. Protiv Zemljoradnika je odigrao sat vremena, a najbolju partiju pružio je u Žitkovcu, kada je za 20 minuta uspeo da postigne gol i upiše asistenciju.

Korona virus nije zaobišla ni zonaša iz Medoševca. Lakši oblik bolesti ispoljio je trener Dalibor Petrović, ali se brzo opravio i spreman je za nove fudbalske izazove. Petrović će biti u prilici da asistira novim trenerima sa prrofi licencom, koje će klub angažovati u narednom periodu.

Autor: Milan Ašković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com