Sport

Najveći rivali, nekadašnji Partizanovi igrači u filmu o Duletu Saviću. Veličina igrača je upravo u tome kada o njemu sa poštovanjem govore svi

Dokumantarni film o proslavljenom fudbaleru Dušanu Duletu Saviću, čije je snimanje počelo krajem septembra u Ubu, nastavljeno je u Beogradu. U filmu osim nekadašnjih klupskih igrača, govoriće i fudbaleri iz najvećeg protivničkog kluba, Partizana. Završeni su intervjui sa Radmilom Ivančevićem i Nenadom Stojkovićem. Ovaj film producenta Olivera Paunovića režira Branka Beševic Gajić, a produkciju potpisuje City Grupa iz Niša.

Vidi se koliko neko znači kada o njemu govori neko iz protivničkog tima i ko je zapravo ostvario takav rezultat ne samo u sportu nego i u životu, i kao čovek, kao divan drug. Koga god smo pozvali da priča o njemu u filmu svi su vrlo rado prihvatili, između ostalog i igrači našeg velikog Partizana, otkrila nam je rediteljka.

“O Duletu su zainteresovani da govore i nekadašnji igrači Dinama i Hajduka, nadam se da ćemo uspeti da snimimo i gospodina Mamića koga sam već kontaktirala”, istakla je Bešević Gajić.

Radmilo Ivančević i rediteljka Branka Bešević Gajić

Veličina samog čoveka je kada ljudi govore o njemu i vole ga kao prijatelja. Tako smo između ostalog intervjuisali i Ivančevića i Stojkovića, dodala je Branka Bešević Gajić. To nisu jedini igrači Partizana koji će se naći u filmu, govoriće o Duletu Saviću i navijači.

 “U filmu će govoriti i Emir Kusturica i to je po meni nešto jako lepo jer mi se isključivo držimo sportske priče i velike karijere koju je on napravio i između ostalog i te njegove ljudskosti. To je širina ovog filma jer se on ne bavi ni nacijom ni verom, već sportom i  njegovim profesionalnim dostignućima”, naglasila je.

Radni naslov filma je “Dule Savić, a u Londonu muk”, i to je upravo i fokus celog filma. Tada se igrala se završnica meča kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levicom je poslao u rašlje Arsenalovog gola.

“Mislim da je to nešto što je dobro kada se etablirate i postanete Zvezdina Zvezda u Jugoslaviji, kada je bilo znatno teže izboriti se za svoje ime i kredibilitet, integritet i dobiti svojih ne pet minuta slave, nego mnogo više.

On je moram da priznam i danas slavan. Dok snimamo prilaze mu i žene i muškarci i uzimaju od njega autogram. Čak su i muškarci uzimali autograme za svoje žene i govorili mu da su one bile zaljubljene u njega. Jedan čovek je prišao, a zanimljivo je to da je on non stop sa sobom nosio sliku Duleta Savića, ne bi li ga sreo. Čekao je dugo i dočekao da mu Dule potpiše fotografiju”, otkriva nam Branka

U filmu će se videti mnogo detalja, čuti bezbroj anegdota, ali i prvi put u kadru pojaviće se Dule i Vujadin Savić.

“To je takođe jedna divna priča, imamo oca i sina u kadru, a obojica su veoma uspešni. Vujadinova karijera je zaslužena. Ja lično mislim da mu je teže da se izbori za svoje ime i da ne bude u senci oca. Mislim da je svima nama koji smo imali nekog uspešnog u familiji daleko teže da se izborimo za svoje ime. Snimili smo i Matelju Bećkovića i glumca Dragana Jovanovića koji nam je ispičao upečatljive delje i anegdote sa Duletom”, rekla je Bešević Gajić.

O zajedničkim iskustvima na travnatim terenima, o Saviću govori slavni fudbaler Vladimir Petrović Pižon.

„Meni je produkcija ovog filma i čast i zadovoljstvo. Čast da će upravo City Grupa uraditi film o legendarnom fudbaleru, a zadovoljstvo jer se sećam utakmica Duleta Savića i njegovih fudbalskih bravura na terenu“, istakao je producent filma Oliver Paunović.

Film će premijerno biti prikazan sledeće godine na Filmskim susretima u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ocigledno se voditeljka presla kad je izgovorila veliki partizan jer tako nesto ne postoji.U Srbiji postoji samo jedan veliki klub a to je Zvezda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com