Društvo

Najveća šteta od grada je na automobilima. Grad traži način da pomogne

Grad Niš nije radio procenu štete od poslednjeg nevremena koje je zahvatilo Niš, ali ne znači da neće. Na osnovu infomacija koje su Gradu dostavljali sami građani, najveća šteta je na automobilima od posledica grada. Poljoprivrednici se za sada nisu javljali, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je ponovila da protivgradna zaštita nije u nadležnosti Grada i lokalne samouprave, što ne znače da Grad ne traži način da pomogne, ukoliko ima mogućnosti.

“Od 2015. godine promenom Zakona o zaštiti od grada, lokalna samouprava više nema obavezu ni da nabavlja rakete, ni da plaća strelce. Mi kao lokalna samouprava možemo Republičkom hidrometeorološkom zavodu da pomažemo u pronalaženju ljudi koji će biti strelci. Ovih dana se spekuliše u javnosti da je to obaveza lokalne samouprave. Grad u ovom trenutku nema nikakvu odgovornost”, istakla je Sotirovski.

Jedan od problema koji se javlja u ovom slučaju je i manji broj strelaca jer je iz godine u godinu sve manje interesovanja za ovaj posao i to na novou cele Srbije.

„Neka ovo bude apel za ljude koji žele da budu strelci, da budu deo sistema RHMZ-a, da nam se jave, a mi ćemo njihova imena proslediti dalje. Mahom se radi o seoskim područjima, stanice nisu na domak sela, posao je vrlo odgovoran jer u svakom trenutku strelci moraju da budu kod kuće ili pri toj stanici, pa se zbog toga mali broj i javlja za ovaj posao“, istakla je Sotirovski.

Ona je uputila apel svima koji su zainteresovani za posao strelaca da se jave jer je to posao za koji iz godine u godinu vlada smanjeno interesovanje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com