Društvo

Najveća niška opština uvek otvorena za iskustvo i potrebe najstarijih sugrađana

Prijem penzionera u Gradskoj opštini Medijana povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa starima

Povodom 1.oktobra Međunarodnog dana starih lica , predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić, ugostio je članove Udruženja penzionera Grada Niša, a koji žive na području najveće niške opštine.

Predsednik Kocić, je na prijemu, uz druženje, koktel i prigodne poklone, razgovarao sa najstarijim sugrađanima o aktuelnim problemima i njihovim potrebama.

„Veliko je zadovoljstvo druženje sa vama, jer su vaši saveti i vaše iskustvo neophodni našoj opštini“, rekao je predsednik Nebojša Kocić, pozdravljajući goste.

„Svojim aktivnostima, kroz učešće u raznovrsnim aktivnostima, pokazujete odgovornost prema sebi, društvu i prema mladima, dajući pravi primer”, dodao je ovom prilikom, predsednik Kocić.

Foto: GO Medijana

Uz izraze zahvalnosti, sugrađanima trećeg životnog doba, koji su svojim radom i požrtvovanošću ugradili deo sebe u našu sadašnjost, Kocić je obećao da će u narednom periodu biti više susreta, organizovanih izleta, a i da će opština učiniti sve, da stariji sugrađani imaju što bolje uslove za aktivnu i kreativnu starost, kojom će se stvoriti ambijent za ravnopravno učešće u životu zajednice, bez diskriminacije na osnovu godina.

Jedan od zahteva, koji su najstariji sugrađani, ovom prilikom uputili predsedniku GO Medijana, bio je obezbeđivanje prostorije, u kojoj bi se pripadnici trećeg doba okupljali, održavali sastanke i dogovarali o svojim aktivnostima.

Foto: GO Medijana

S tim u vezi, predsednik Kocić je najavio da će GO Medijana od 16. oktobra 2023.godine, ustupiti prostorije svoje skupštinske sale, gde će penzioneri moći da se sastaju, svake srede i petka od 10 do 14 sati.

Najstariji sugrađani, zahvalili su predsedniku najveće niške opštine na dosadašnjoj saradnji, u nadi da će u narednom periodu biti aktivnija i još uspešnija.

Međunarodni dan starijih osoba, predstavlja način da se skrene pažnja i podigne svest javnosti o doprinosu starijih ljudi u društvu i njihovom značaju, kao i postojanju predrasuda vezanim sa starenje i starije osobe, koje sprečavaju socijalnu inkluziju starijih lica i onemogućavaju da učestvuju u društvenim, političkim, ekonomskim, kulturnim, građanskim i drugim aktivnostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com