Ekonomija

Najuspešnijim niškim firmama nagrada “Sveti car Konstantin i carica Jelena”

Komisija Grada Niša za dodelu nagrade “Sveti car Konstantin i carica Jelena” saopštila je danas imena nagradjenih firmi u šest različitih kategorija.

Prema rečima gradskog većnika i člana komisije Mihajla Zdravković najbolji početnik u poslovanju je “Fjučer rialiti sistem”.

“Odluka o dodeli ove nagrade dodeljena je uz uvažavanje predloga relevantinih organizacija i institucija kao što su Help, Eneka, Nacionalna služba za zapošljavanje, Klaster naprednih tehnologija, Deli prostor i Start-ap centar”, rekao je Zdravković.

On je kazao da je na osnovu podataka dobijenih od Nacionalne službe za zapošljavanje za najvećeg poslodavca proglašena kompanija “Leoni”.

Najuspešnije privredno društvo u kategoriji malih firmi je “Vizus”, u kategoriji srednjih preduzeća “Monikom”, a u kategoriji velikih firmi “Filip Moris”.

Ova odluka doneta je na osnovu podataka o broju zaposlenih i neto prihodima, dobijenih od Agencije za privredne registre”, kazao je Zdravković.

Kako je izjavio Zdravković, nagrada za društveno odgovorno poslovanje pripala je Klubu privrednika “Naisus”, a Univerzitet u Nišu nagradjen je za doprinos lokalnom ekonomskom razvoju.

“Nagrada za najvećeg izvoznika pripala je kompaniji “Džonson elektrik”. Statistički podaci pokazuju da zapravo najveći izvoz ostvaruje kompanija “Filip Moris”, ali s obzirom na nagradu u kategoriji najuspešnijih velikih firmi, odluka komisije je da za najvećeg izvoznika bude proglašen drugoplasirani “Džonson elektrik”, naglasio je Zdravković.

On je kazao da se dodelom nagrada želi da pokaže da u Nišu postoje firme koje uspešno rade i da se njihov rad ceni. Zdravković je kazao da će nagrade biti dodeljene na svečanosti koja će 31. oktobra biti organizovana na niškom Univerzitetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com