Društvo

Najstarije selo u Nišavskom okrugu je Tijovac, meštani stari u proseku 76 godina

Najstarije selo na području Nišavskog okruga, odnosno selo sa u kome je prosečna starost žitelja najveća je svrljiško selo Tijovac sa prosečnom starošću stanovnika od 76 godina, pokazuju podaci poslednjeg popisa. U Tijovcu živi 31 stanovnik, a 23 njih starije je od 70 godina.

Najmlađi žitelj Tijovca je muškarac koji je prilikom popisa evidentiran među stanovnike koji imaju između 45 i 49 godina. Na području opštine Svrljig deset sela ima stanovnike čija je prosečna starost veća od 70 godina. Opštine Gadžin Han i Ražanj imaju po jedno selo sa prosekom većim od 70 stanovnika, dok ih još nema na području Niša, Aleksinca, Doljevca i Merošine.

Na području Nišavskog okruga, po poslednjem popisu, živi 343.950 ljudi, a 6.712 njih stariji su od 85 godina. Prosečna starost stanovnika Nišavskog okruga je 44 godine, što je više više u odnosu na prosečnu starost na republičkom nivou koja iznosi 43,8 godina

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com