Video

Najstarija Nišlijka dan provela sa gradonačelnikom: „Ovaj dan pamtiću do kraja života“ (VIDEO)

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je povodom Dana žena izveo najstariju Nišlijku Jelenu Minardi. Jelena ima 101 godinu, a gradonačelnik kaže da se za ovaj potez odlučio u znak pažnje pre svega prema majkama, ali i svim ženama.

Ona je borac, sportista i dama, žena vedra duhom i bogata osmehom, reči su prvog čoveka grada nakon susreta sa kako kaže majkom Jelenom, damom od preko 100 leta.

Jelena Minardi u aprilu puni 101 godinu. Planinar je 49 godina i kaže da iznad svega voli planinu. Vitalna je zato što voli da radi.

Život joj nije bio lak. Preživela je rat. Bila je u zarobljeništvu nedelju dana. Ona je hrabra žena, a to svedoči podatak da je iz zarobljeništva posle nedelju dana pobegla.

Muž joj je umro 1984. godine. Snaja i unuk su joj poginuli u saobraćajnoj nesreći 1985. godine. 1987. godine ide na Mon blan sa planinarima, gde se povredila. Danas živi sa sinom.

Gradonačelnik je na ovaj način želeo da pokaže poštovanje prema njoj, prema njenim godinama, njenom životu, prema svojoj majci i svim majkama, a onda i prema svim ženama.

„Da to ne bude jedan dan, već svaki dan treba da bude posvećen majkama, ženama i sestrama i da cela godina bude godina pažnje“, rako je Bulatović.

Ova Nišlijka se zahvalila gradonačelniku. Priznaje da je bila iznenađenja njegovom pažnjom i činjenicom da on voli stare ljude. Za kraj poručuje da će ovaj sastanak pamtiti do kraja života.

PROČITAJTE JOŠ…

Planinarka Jelena proslavila stoti rođendan

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com