DruštvoVirus Korona

Najnovija odluka Kriznog štaba: Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban negativan test

Na sastanku Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 analizirana je trenutna epidemiološko situacija i prilagođavanju meru sadašnjoj situaciji, piše Telegraf.rs.

Počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće tako i za strane državljane, preporučeno je danas Vladi Republike Srbije. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Republike Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije.

Bez sankcija za nenošenje maski na otvorenom, ali epidemija još nije završena

S obzirom na brojna nagađanja koja su se ponavljala u prethodnim danima, krizni štab naglašava da nikada nije preporučio sankcije za nenošenje maski na otvorenom prostoru i da uvođenje takvih mera svakako nije u planu.
Svi članovi kriznog staba, na čelu sa lekarima, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena. Aktivnost virusa jeste umnogome oslabila ali je neophodno da se svi zajedno i dalje pridržavamo osnovnih epidemioloških mera, poput nošenja maski, redovne dezinfekcije ruku i održavanja socijalne distance, kako bismo borbu sa korona virusom uspešno i završili

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close