Društvo

Najmlađi žitelji Gabrovca obradovani božićnim paketićima, a meštani planovima za budućnost

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa Bratislavom Vučkovićem, predsednikom GO Palilula  mališanima Gabrovca uručila božićne paketiće nastavljajući tako akciju koja započeta u selima GO Niška Banja. Narednih dana božićne paketiće dobiće i mališani iz nekoliko sela sa teritorije GO Crveni krst. Paketići su mališanima podeljeni u OŠ „Branko Radičević“, a dobilo ih je 13 predškolaca koji nastavu pohađaju u školi  i 14 pravaka.

Glorija Radojčić, direktorka OŠ „Branko Radičević“ se ovom prilikom zahvalila u ima mališana na  poklonima ali i gradonačelnici Niša naglasivši da je Grad Niš na molbu škole isplatio sva potraživanja koja je škola imala u prethodnoj godini. Ona je istakla da u naselju Gabrovac ima preko 400 dece što je mnogo više u odnosu na mesta koja su udaljenija od grada. Inače, škola je ove godine dobila i donaciju Ministarstva prosvete u iznosu od 400.000 dinara za unapređenje rada Učeničke zadruge koja je jedna od četiri na teritoriji Niša.

„U poslednjih 20 godina škola ima konstantan broj učenika. Zanimljivo je  i da kod nas nastavu pohađa puno dece iz hraniteljskih porodica kojih u naselju ima dosta“, kazala je Radojčić.

Gradonačelnica Sotirovski je i ovom prilikom ponovila da je poseta mališanima i darivanje za nastupajuće praznike i prilika da se sretne sa meštanima,da razgovara sa njima, da čuje koje probleme imaju i da pokušaju zajednički da ih reše.

„Škola u Gabrovcu je jedna od škola koju Grad pomaže i nikada, kada je pomoć u pitanju, nismo pravili razliku između gradskih i seoskih škola jer su nam sva deca ista. Gledamo da maksimalno pomognemo tamo gde je pomoć neophodna. Sa predsednikom GO Palilula videćemo kako i na koji način Gabrovcu možemo da pomognemo kao naselju. Za sada radimo jedan veliki projekat – mini naselje koje će graditi Grad. Apliciraćemo za sredstva i kod stranih i kod domaćih fondova ako ima mogućnosti, ako ne Grad će izdvojiti svoja sredstva. Smatramo da je to naselje sa zgradama više nego potrebno“, najavila je gradonačelnica Niša.

Dodala je da prostora za naselje ima a i planovi su potpuno završeni.

„Stalno osluškujemo ljude iz Gabrovca i šta je njima potrebno. Mnogi su, kada su organizovani prijemi građana insistirali na dobrim ulicama, na vodovodu i kanalizaciji. Ima i nekih nerelanih želja ali mi smo tu da vidimo koliko možemo da pomognemo. Nadam se da do kraja 2025.godine svi komunalni problemi budu rešeni“, naglasila je Sotirovski.

Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula smatra da je sve moguće kada postoji sloga i dogovor. Za početak, već za desetak dana, biće sređeno školsko dvorište i u njemu zamenjene osušene tuje.

 „ Sa projektima o kojima je govorila gradonačelnica mislim da će Gabrovac i istočni deo GO Palilula u 2022.godini dobiti značajne investicije. Prošle godine smo uradili 25 kilometara  puteva grebanim asfaltom, ove godine uradićemo najmanje još toliko. Pokušaćemo i da što više pažnje poklonimo ne samo urbanom već i ruralnom području opštine. Na našem području ima 15 sela i infrastrukturno je zapuštena situacija, to moramo da priznamo, ali svaki kvadratni metar Palilule za nas je prioritet“, zaključio je Bratislav Vučković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com