Društvo

Najmlađi učesnik prvi stigao do Časnog krsta (Foto)

Devetnaestogodišnji Damjan Ilić, koji je bio i najmlađi među plivačima, prvi je stigao do Časnog krsta i poneo titulu “Bogojavljenskog viteza”.

Na tradicionalnoj manifestaciji koju Gradska opština Medijana organizuje 13. put, u saradnji sa Eparhijom niškom, SC Čair, gradskim javno komunalnim preduzećima, Vojskom Srbije, Kolom srpskih sestara i drugim ustanovama i institucijama, učestvovalo je dvadesetoro takmičara, među kojima je bila i jedna dama.

“Potičem iz pobožne porodice i zaista mi mnogo znači što sam ovo uspeo da postignem. Ovo je duga srpska tradicija, tako da je meni stvarno mnogo velika čast i jako sam ponosan”, rekao je Damjan Ilić.

On je dodao da sledeće godine neće učestovati na Bogojavljenskom plivanju kako bi svoje mesto ustupio nekome ko bi želeo da se takmiči.

Mima Stanković, jedina dama koja je učestvovala na ovogodišnjem plivanju, rekla je da joj je oduvek bila želja da pliva za Časni krst.

“Ovo je jedan veliki praznik i drago mi je da sam bila deo svega ovoga. Čestitam Damjanu na pobedi i nadam se da ću sledeće godine uspeti da stignem prva”, rekla je Mima.

 

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić čestitao je Damjanu Iliću na pobedi, ali i svim plivačima koji su učestvovali. On je pobedniku uručio nagrade, zlatni lanac, zlatni krst, lovorov venac i istakao je da ga očekuje i novčana nagrada od 30 hiljada dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com