DruštvoVideo

Najmlađi učesnik, Marko Todorović, prvi doplivao do Časnog krsta (FOTO + VIDEO)

Na otvorenom bazenu Sportskog centra “Čair”, 19 takmičara plivalo je za Časni krst, od kojih su i dve dame,  a prvi je do njega stigao osmanaestogodišnji Marko Todorović, učenik Medicinske škole i član plivačke Reprezentacije koji kaže da je time ostvario dečački san. Publika je posle dve godine pauze zbog pandemije Korona virusa mogla da bodri plivače sa tribina.

Foto: J.M.

Među prijavljenim potencijalnim plivačima, plivali su i predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

Foto: J.M.

“Od malih nogu sam maštao da učestvujem i doplivam do Časnog krsta, napokon mi se ostvarila ta želja. Treniram plivanje 14 godina u klubu “Niš 2005″ i član sam Reprezentacije”, kazao je vidno uzbuđen Marko koji se zahvalio GO Medijana, svim trenerima, klubu i školi, koji mu, kako kaže, uvek izlaze ” u susret”.

Predsednik opštine Medijana, Nebojša Kocić čestitao je pobedniku i svim učesnicima podsetivši da je da ove godine bilo prijavljeno tradicionalno 19 plivača, s obzirom na današnji datum,  ali i posebno istakao dve dame koje su učestvovale, Violetu i Jadranku.

“Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobija novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade”, ističe Koćić.

Novinarka Jadranka Tasić, koja se bavi ultra trajlom, prvi put je plivala za Časni Krst, kaže da se prijavila na učešće zbog poštovanja tradicije, ali i da bi proverila sopstvene sposobnosti.

Jadranka je i jedina žena iz Srbije koja je pretrčala i Jahorinu i Romaniju. Tri planinska vrha – od Jahorine, preko Ravne planine, Saračevog polja i Romanije, pa nazad na Jahorinu, pretrčala je za oko 22 časa od limitiranih 29.

Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Udruženjem golubara „Car Кonstantin“ i drugim ustanovama i institucijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com