Sport

Najmlađi niški košarkaši takmičili se na XX Međunarodnom mini basket festivalu “Rajko Žižić”

Jubilarni mini basket festival “Rajko Žižić” koji već 20. godinu zaredom tradicionalno okuplja buduće košarkaške zvezde, održan je minulog vikenda u Beogradu, a niški “OKK Junior” i “KK Trijmf” dva su od 250 klubova koja su se nadmetala u ovom sportu u prepunoj hali. Kako nalaže tradicija ovog festivala, sva deca vratila su se sa zlatnom medaljom i peharom, a “Juniori” su briljirali u obe utakmice, protiv Užica i Tuzle.

Jesan od trenera kluba “OKK Junior” Dino Olenik kaže da je na ovom festivalu na kome se rađaju buduće zvezde, najbitnije da deca budu srećna, da osete takičarski duh i da pokažu koliko vole košarku.

Samo takmičenje pruža ono sto je najvaznije deci u sportu. Ključni princip je da deca moraju biti srećna i da se igraju. Moto je “svi su pobednici i svi dobijaju medalje”. Mi smo vodili 70-ak deteta u 5 različitih ekipa, po uzrasnim kategorijama od prvog do četvrtog razreda. “OKK Junior” pobedio je obe utakmice protiv Tuzle i Užica i osvojio zlatne medalje i pehar.


Na festivalu je učestvovalo blizu 250 klubova i 3000 učesnika. Igralo se na 6 terena i još jednim sa veštačkom travom. Bili su tu gosti i iz Grčke, Rumunije, Makedonije, Bosne i Republike Srpske. Koševi su postavljeni niže, kako bi bili prilagođeni deci, a lopte su manje.

Festival je trajao od 23. do 26. januara 2020. godine, u organizaciji Udruženja Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kao i drugi, mnogobrojni gosti i verni navijači, koji su zajedno obeležili ovaj značajan jubilej – 20 godina postojanja i sećanja na našeg košarkaškog velikana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com