Sport

Najmlađe Nišlije putuju u Split

Učesnici Državnog finala devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koji su u Vrnjačku Banju stigli iz Niša, pored odličnih rezultata koje su postigli, pobrali su simpatije svih prisutnih.

U Vrnjačkoj Banji je ovih dana više od 800 učesnika Državnog finala, a SIMOVCI se takmiče u deset sportova. Prvi Nišlija koji je izborio plasman na Međunarodnu završnicu koja se od 15. do 20. avgusta održava u Splitu je atletičar Milković Filip koji je osvojio drugo mesto u svojoj kategoriji.

Da fudbal zna da bude najlepša igra u kojoj se može uživati pokazali su dečaci iz ekipe „Srćkovo jato“. Pored osmeha koji su značili da su pobedili i da su se plasirali na završnicu Igara, najvažnije je što su istakli da im je ovo najlepše iskustvo u životu i da su presrećni jer sada imaju nove drugare iz Kule, Bajine Bašte i Mladenovca. Sportski pozdravi, reči utehe protivnicima iz ekipe „Lavovi“ koju su pobedili, nikoga nisu ostavili ravnodušnim, tako da su dečacima iz Niša svi čestitali i na fair-playu koji su pokazali.

Poslednjeg dana takmičenja odlične rezultate na turniru u šahu postigli su Ćirković Vuk (3. mesto) i Stevanović Jovan (1. mesto), tako da će oni putovati ma Međunarodnu završnicu Igara.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović kaže da ovih dana u Vrnjačkoj Banji svi uživaju sa SIMOVCIMA i da je raduje što se za put za Split, do ovog trenutka spremaju deca iz preko dvadeset mesta iz Srbije.

„Kada vidite njihove osmehe, jasno je da je sve ono što rade Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji i u regionu, u saradnju sa lokalnim samoupravama, pravi put ka našem cilju da ova deca imaju bolju budućnost. Hvala mnogo našim uvaženim sportistima, Dejanu Tomaševiću, Ratku Nikoliću, Stefanu Birčeviću, jer njihovo prisustvo i prilika da sa njima razgovaraju našim malim SIMOVCIMA pričinjava veliku sreću i podstrek da se bave sportom“, dodala je Mihajlovićka.

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a put Splita kreću najbolji učesnici Igara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com