Zabava

Najluđa noć pod vedrim nebom. RTS snima novogodišnji program i u Nišu

Radio-televizija Srbije počela je snimanje novogodišnjeg programa, koji ovog puta nosi naziv "Pod nebom Srbije".

Tokom novembra, ekipa RTS obilaziće našu zemlju i na otvorenom organizovati koncerte, koji će biti deo višesatne emisije kojom će gledaoci ispratiti 2021, ali i deo sedam šou-programa koji će biti emitovani u danima do srpske Nove godine.

Prva stanica bio je Beograd, gde je na Kalemegdanu publika mogla da uživa u nastupima Leksington benda, Ivane Peters, Bojane Stamenov, Željka Vasića, Tropiko benda, Mari Mari, DŽenana Lončarevića, Kneza, Goce Tržan, Nevene Božović, Ane Stanić, Zane, Kikija Lesendrića i drugih. Sledeće snimanje bilo je u Kraljevu, večeras – 15. novembra u Nišu, četiri dana kasnije u Novom Sadu i za kraj 23. u Smederevu. U svakom od ovih gradova biće drugi voditelji, a domaćini programa u Beogradu su Sandra Perović, Dragan Vučelić, Lidija Kljajić i Stefan Bendić.

Plan je da deo novogodišnjeg programa, poput uvodne i ponoćne numere, bude snmljen ispred sinagoge u Subotici, katedrale u Novom Sadu, džamije u Novom Pazaru, crkve Svetog Marka u Beogradu i Gračanice na Kosovu i Metohiji.

– Kao adute ponudićemo divno mesto srpske prestonice – Kalemegdan, koji je za mene srce Beograda, ušće Save i Dunava, mesto suretanja istoka i zapada, sučeljavanja i preplitanja različitih civilizacija i kultura kroz istoriju i vekove. U tom duhu trudićemo se da budemo i mi, kako na Kalemegdanu, tako i u celoj Srbiji, kroz raznolike umetničke mešavine – kaže za “TV novosti” Sandra Perović.

U programu će učestvovati Simfonijski orkestar i Big bend RTS, kao i kulturno-umetnička društva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com