Društvo

„Najlepša reč mama“

Omladinski Savet Niša i ove godine raspisao je tradicionalni Konkurs za najbolji literarni sastav na temu „Najlepša reč mama“. Pravo učešća imaju niški osnovci, učenici od prvog do četvrtog razreda, od sedam do deset godina starosti.

“Ovo je dvadesetčetvrti i najstariji konkurs koji se u našem gradu organizuje za decu, đake na gradskom i seoskom području. Interesovanje je svake godine sve veće, te prosečno imamo od 1.500 do 2.000 učesnika na konkursu. Na ovaj način deca pokazuju kreativnost u pisanju ali se i pruža  mogućnost da deca koja žive na seoskom području učestvuju na ovom konkursu”, kaže Zoran Pavlović iz Omladinskog Saveta Niša.

Učesnici treba da, pored literarnog sastava, dostave osnovne podatke o sebi: ime, prezime, godinu rođenja, naziv škole, razred i odeljenje, adresu i broj telefona.

Literarne sastave treba dostaviti do 22. marta 2019. godine, na adresu Omladinski savet Niša,  ulica Vožda Karađorđa br. 16, 18 000 Niš ili na mejl adresu: omladinskisavetnisa@gmail.com

Radove će ocenjivati stručni žiri u sastavu Violeta Jović, dečiji pisac, predsednik žirija, Rusomir Arsić, dečiji pisac, član žirija i Miljana Knežević Ignjatović, dečiji pisac, član žirija.

Biće nagrađeno ukupno dvadesetak radova u kategoriji od prvog do četvrtog razreda. Autori će od organizatora konkursa dobiti knjige, diplome kao i pravo na jednogodišnje korišćenje usluga Narodne biblioteke.

Tradicionalno će od najboljih prispelih radova biti izdat Zbornik radova, učesnika Konkursa i organizovan književni matine na kome će učestvovati poznati niški pesnici.

Pokrovitelj ove manifestacije je Niški kulturni centar i Sekretarijat za kulturu i informisanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com