Društvo

Najkreativnija ideja KreNi konferencije meri korake i obezbeđuje popuste u radnjama

Proglašenjem pobednika u Nišu je završena 8. KreNi konferencija, jedan od najpoznatijih festivala kreativnosti u Srbiji. Po oceni stručnog žirija najkreativnija ideja na ovogodišnjoj konferenciji je aplikacija StepNi, a do nje je došao istoimeni tim u čijem sastavu su bili studenti niškog Univerzieta i učenici niških srednjih škola.

Članica pobedničkog tima, studentkinja Ekonomskog fakulteta Teodora Djurović kazala je da aplikacija StepNi meri korake i daje odredjene izazove, a na osnovu predjenih izazova korisnici dobijaju popust prilikom kupovine u nekoj od partnerskih radnji, ulgavnom u prodavnicama sportske opreme i knjižarama. Kako je kazala Djurović, od svih ideja tim StepNi odlučio se za onu koja će uticati na smanjenje tempa života i smanjenje zagadjenja.

Foto: Mladi ambasadori

„Teško je to postići, ali se trudimo da nateramo ljude da više hodaju i manje vremena provode u automobilu ili gradskom prevozu, da vode sporiji život, da uživaju u prirodi, poboljšaju svoje zdravlje i samim tim što šetaju da zarade nešto“, istakla je Djurović.

Članovi pobedničkog tima su i Petar Stojanović i Andrej Gavrilović, učenici ETŠ „Nikola Tesla“, Pavle Vučković, student Ekonomskog fakulteta, Teodora Bogdanović, učenica Gimnazije „Bora Stanković“ i Anđela Božić, student sociologije Filozofskog fakulteta u Nišu. Nagrađeno rešenje donelo je timu nagradu od 1000 evra. O pobedniku je odlučivao žiri u čijem sastavu su bili Jelena Preradović Stevanović, menadžer održivosti i internih komunikacija, Milan Randjelovic, direktor Naučno tehnološkog parka u Nišu i Bojana Pejčić, projektna menadžerka Kancelarije za mlade u Nišu. KreNi konferencija ima za cilj da ukaže na kreativne industrije kao alate za rešavanje problema u zajednici, a njen organizator su Mladi ambasadori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com