Sport

NAJJAČI! Nišlija postavio novi SVETSKI REKORD

Na upravo održanom Svetskom kupu u powerliftingu – GPC federacija, održanom u Sarajevu Nišlija Milan Grozdanović oborio je svetski rekord u disciplini mrtvo dizanje sa opremom je podigao 270kg u kategoriji do 75kg.

On je osvojio zlato u svojoj kategoriji a proglašen je za apsolutno najjačeg takmičara u ovoj disciplini.

U Sarajevu je snagu odmeravalo čak više od dve stotine takmičara iz čitavog sveta. Organizaciju su preuzeli  klubovi “300” i fitnes klub “Šark”.

Ekipa niških Legionara brojala je ukupno tri takmičara koji su bili deo reprezentacije Srbije. Uz Milana bile su tu Nišlijke Zorana Dinić koja je uz total 217,5kg/-56kg osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniora i Emilija Jovanović koja je ostvarila total 282,5kg/-56kg osvojivši zlatnu medalju u kategoriji senior.

Foto: Aleksandar Stojković

Ipak za najsvetlije odličje i titulu izborio se Grozdanović, koji ne krije zadovoljstvo i potvrđuje da je ovo njegov veliki uspeh.

Zvanično ovo je moj najveći uspeh u powerliftingu, po drugi put obaram svetski rekord u GPC federaciji, koji sada iznosi 270kg u kategoriji do 75kg (disciplina mrtvo dizanje sa opremom)”, kaže ovaj Nišlija.

Reklo bi se potrebno je puno treninga za ovakav uspeh, Milan kaže dovoljno je jednom dnevno, jer se ovaj sport tako i trenira.

Powerlifting je sport koji se trenira jednom dnevno, 4-5 puta nedeljno. Treninzi su intenzivni, ali ne bi trebalo da budu previše obimni, tako da traju maksimalno do 90 minuta, to je meni dovoljno za ovakav uspeh”, kaže sigurno Grozdanović.

Niški klub “Legionari” belezi vrhunske rezultate takmičara ne samo u državi već i van nje.

Klub “Legionari” u poslednje dve godine je devet puta bio najbolji klub na takmičenjima širom države, što u muškoj, što u ženskoj konkurenciji, tako da imamo solidan broj takmičara od kojih najbolji idu na međunarodna prvenstva. I do sada smo beležili uspehe na međunarodnom planu, tako da smatramo da smo spremni da pokažemo svoju snagu i dalje od granica Srbije”, kaže momak zadužen za obaranje svetskih rezultata.

Foto: Aleksandar Stojković

Iako veoma uspešni, Legionari su zahvalni za pomoć koju su dobili od jedne niške Gradske opštine.

“Za ovo takmičenje smo dobili finansijsku pomoć od GO Niška Banja, a od prethodne godine smo i na gradskom budžetu, što je jako bitno za promociju ovog sporta, gde se učešće na svakom takmičenju plaća. Takođe, moj sponzor je i Pansport, koji mi je pomagao u vidu suplementacije u prethodnih godinu i po dana”, dodaje on.

Niški Legionari tek što su raspakovali kofere već se spremaju na put.

“Nas već za dve nedelje čeka Prvenstvo Balkana gde ću opet pokušati da pomerim svoj rekord, nakon toga Evropsko i Svetsko prvenstvo, juna i oktobra”, kaže Konzul, kako ga prijatelji i Nišlije zovu.

Foto: Aleksandar Stojković

Ciljevi za ovog momka su uvek nešto čemu strami, uvek realni i ostvarivi.

“Moj cilj je da u narednih godinu dana podignem i 300kg, što niko sa ovih prostora nije uspeo u mojoj kategoriji”, siguran je ovaj snažni momak.

Podrška prijatelja uvek je tu, ali i očekivanja.

“Kako dolaze nova takmičenja i novi rekordi, sve je više podrške prijatelja, poznanika, ali i gradskih vlasti, što je jako bitno kako bi dalje promovisali ovaj sport i uopšte učešće mladih i njihovo uključivanje u rekreativni i takmičarski sport. Jako je bitno da mladi na vreme krenu sa bavljenjem sportom, kako bi na vreme shvatili sportsku disciplinu i kako bi bili spremni da na međunarodnom planu donesu još bolje rezultate od onih koje smo do sada postigli”, završava razgovor ovaj Nišlija svetski rekorder.

Redakcija Niških Vesti čestita Grozdanoviću uz želju da nastavi obaranje svetskih rekorda kada mu to tako lako plaza za rukom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com