Društvo

Najboljim studentima stipendija “Sveta Petka” opštine Medijana

Isidora Tasić, student druge godine medicine Medicinskog fakulteta u Nišu, Predrag Petrović, student druge godine osnovnih akademskih studija Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Miloš Lozanac, student druge godine Pravnog Fakulteta Univerziteta u Nišu, Lazar Marjanović, student druge godine Medicinskog fakulteta, studenti su koji će primati stipendiju Fonda “Svete Petke” Gradske opštine Medijana. To je odlučila Komisija Fonda na sastanku koji je održan 22.novembra.

Ovim mladim i talentovanim stidentima pridružuju se i njihove kolege Petar Đorđević, student druge godine Medicinskog fakulteta, Romana Herodek, student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, Lazar Mimić, student druge godine Elektronskog fakulteta u Nišu, Vuk Bibić, student druge godine Elektronskog fakulteta u Nišu, Teodora Nikolić, student treče godine grafičkog dizajna Fakulteta umetnosti u Nišu i Veronika Rančić, student treće godine Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Mesečni iznos studentske stipendije “Sveta Petka” je 11.500 dinara. Pravo da ostvare studentsku stipendiju „Sveta Petka“ imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu u sastavu Univerziteta u Nišu, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na godinu koja nije prva ili završna na osnovnim akademskim ili integrisanim akademskim studijama, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00. Jedan od kriterijuma za dodelu stipendije je i da kandidat ne prima drugu stipendiju kako na nivou grada tako i države.

Prilikom odlučivanja, kandidati prijavljeni na javni konkurs vrednuju se na osnovu postignute prosečne ocene svih položilih ispita iz prethodnih godina studija, prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, zaokrugljene na drugu decimalu, tako da se kandidat sa većom prosečnom ocenom bolje rangira u odnosu na kandidata sa manjom prosečnom ocenom.

Kandidati koji po vrednovanju na osnovu postignute prosečne ocene budu jednako rangirani, međusobno se vrednuju na osnovu ukupnog broja ostvarenih ESPB bodova svih položenih ispita iz prethodnih godina studija, prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, tako da se kandidat sa većim brojem ostvarenih ESPB bodova bolje rangira u odnosu na kandidata sa manjim brojem ostvarenih ESPB bodova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com