Društvo

Najboljim brucošima Mašinski fakultet i ove godine plaća stanarinu u domu

Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu nastavlja sa praksom, koja traje već deset godina, nagrađivanja najbolje rangiranih kandidata na prijemnom ispitu u junskom roku koji nisu iz Niša, a opredelili su se da žive u studentskom domu. Njima će fakultet platiti godišnju stanarinu kao i godišnju ishranu u menzi, a ovu privilegiju imaće pet kandidata koji su postigli najbolji uspeh na prijemnom u prvom roku. Fakultet na ovaj način, prema rečima dekana, profesora dr Nenada T. Pavlovića štiti standard studenata, ali i kućni budžet njihovih porodica.

“I ove godine će, kao i pretodnih deset pet najbolje rangiranih studenata dobiti besplatan smeštaj u studentskom domu kao i besplatne bonove za isranu u studentskoj menzi”, kaže dekan dr Nenad T. Pavlović. “Na ovaj način pomažemo i njihovim porodicama da lakše podnesu troškove prve godine studija”.

Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu godinama unazad brine, ne samo o usvojenom znanju svojih studenata, već i o njihovom standardu. Osim toga, na fakultetu su uvek spremni da najbolje akademce nagrade.

Foto: V. P.

“Oduvek smo težili tome da olakšamo studiranje kandidatima koji dolaze kod nas. Svake godine najbolje studente po godinama nagrađujemo laptopovima, ali im studije olakšavamo i na taj način što literaturu koju kupuju plaćaju po najnižim cenama“, naglašava dekan Pavlović.

On dodaje da fakultet pokušava da zaštiti studentski standard i visinom školarine koja nije menjana već nekoliko godina, a što je, inače, praksa svih niških fakulteta, na predlog Univerziteta u Nišu.

„Nalazimo se u grupaciji fakulteta Univerziteta u Nišu koji imaju, ako ne najnižu, ono među najnižim školarinama“, dodaje dekan Pavlović. „Ona na osnovnim akademskim studijama iznosi 40, odnosno 60.000 dinara u zavisnosti za koji smer se studenti opredeljuju“, dodaje profesor dr Nenad T. Pavlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com