Obrazovanje

Najbolji studenti niškog Univerziteta i ove godine dobili vaučere za odmor na Kopaoniku

Drugu godinu zaredom Grad Niš obezbedio je vaučere za najbolje studente niškog Univerziteta koji će i ove godine otići na Kopaonik. Ove godine ide 90 studenata, što je duplo veći broj nego prethodne.

Gradski većnik Branlisav Kačar rekao je da je prošle godine mnogo studenata baš na Kopaoniku naučilo da skija.

Gradski većnik Branislav Kačar; Foto: P. V.

“Najbitnije jeste da pružimo na taj način jednu stimulaciju studentima, ne samo obuke skijanja, nego i jednog društvenog i socijalnog života, jer studenti u našem gradu su jako bitni. Naše najveće blago jeste niški Univerzitet i studenti i ovim putem želimo da maksimalno posvetimo njima pažnju i pružimo im što više mogućnosti kako bi u toku studija imali što veći sadržaj”, kazao je Kačar.

On je najavio da će i sledeće godine biti sprovedena ista akcija, a potrudiće se da bude tri puta više studenata nego prve godine.

“Ove godine izdvojeno je 6 miliona dinara. Ide 90 studenata, a dekanatima smo ostavili da predlože koji su to studenti, jer oni imaju i svoje komisije za nagrade najboljih”, rekao je Kačar.

Kačar je dodao da će desetak instruktora voditi obuku skijanja, a studentima je sve obezbeđeno.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je ovo samo jedan od načina kako Grad podržava studente.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović; Foto: P. V.

“Na ovaj način Grad pokazuje i u praksi koliko je značajno podržavati nauku, obrazovanje i uopšte mlade”, poručio je Bulatović.

Anastasija Kocić studentkinja je grafičkog dizajna na Fakultetu umetnosti u Nišu, ali uporedo studira i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Diplomirala je prošle godine na oba fakulteta i upisala master studije.

“Ova nagrada mi mnogo znači. Fakultet umetnosti me je predložio kao najboljeg studenta sa prosekom 10. Svaka nagrada mnogo znači i ona mi je podstrek za dalji rad. Imaćemo priliku da svi zajedno provedemo vreme i da se upoznamo, što je jako bitno”, rekla je Anastasija.

Ona je dodala da nakon master studija ima u planu da upiše doktorske na oba fakulteta, a planira da nakon školovanja ostane u zemlji, jer smatra da mladi ovde imaju perspektivu.

Foto: P. V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com