Društvo

Najbolji rad uz Umetničke škole u Nišu

Jana Novaković, učenica Umetničke škole iz Niša, pobednik je konkursa za dizajn kartice „Eurobank Veliko srce“. Ona je nagrađena dvonedeljnim usavršavanjem engleskog jezika u Velikoj Britaniji u organizaciji Privrednog društva za turizam KUB d.o.o, specijalizovanog za obrazovna putovanja. Propratne troškove izdavanje vize, avionske karte, džeparca i putnog osiguranja snosi Eurobanka.

„Konkurs smo raspisali sa željom da uključimo srednjoškolce u dizajn kartice „Eurobank Veliko srce“ i na taj način im omogućimo da se priključe projektu „Škola kao nacrtana za vas“. Na konkurs je pristigao veliki broj radova i žiriju je bilo teško da donese odluku. Dizajn kartice „Eurobank Veliko srce“ koji je poslala Jana Novaković najbolje je dočarao ideju i cilj naše humanitarne kartice i već od januara biće u upotrebi“, izjavila je Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima u Eurobank.

Jani nije bilo teško da dizajnira karticu, jer kako kaže odmah je imala ideju kako treba da izgleda.

“Prva asocija su mi bila deca koja crtaju po tabli u školi. Krenula sam od dečije igre, a onda je sve išlo lako”, rekla je Jana.

Jana Novaković je treća godina Umetničke škole, odseka grafički dizajn. Ističe da se veliki broj njenih drugara iz škole prijavio na ovom konkursu, ali je ona imala najviše sreće i provešće dve nedelje u Londonu.

“To mi puno znači zato što ću da vidim tako veliki grad, da se upoznam sa ljudima iz drugih država, da usavršim engleski jezik”, naglasila je Jana.

Eurobanka je raspisala nagradni konkurs za dizajn humanitarne kartice „Eurobank Veliko srce“, koji je bio prvi korak ka realizaciji projekta „Škola kao nacrtana za vas“, koji za cilj ima poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji. Pravo učešća na Konkursu imali su svi učenici srednjih škola, uzrasta od 15 do 19 godina sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Od svake transakcije koju klijenti Eurobanke izvrše Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“ odvajaće se određeni deo sredstava za renoviranje učionica, kabineta i kupovinu neophodne opreme, bez dodatnih troškova za korisnike kartice. Osim toga, projekat „Škola kao nacrtana za vas“ podrazumeva i gostujuće predavače iz Eurobanke u školama, ali i praktičnu nastavu u Banci.

Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prepoznajući njegov značaj za unapređenje obrazovanja u srednjim školama.

Kartica koja ima veliko srce – Mastercard kartica „Eurobank Veliko srce“ – je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje i učenje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju – rekonstrukciji srednjih škola u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com