Društvo

Najbolji niški studenti nagrađeni Poveljom Univerziteta

Povodom Dana Univerziteta u Nišu poveljama ove visokoškolske ustanove nagrađeni su najbolji studenti sa 13 fakulteta koji se nalaze u sastavu niškog Univerziteta. Ove godine izostala je samo nagrada za najboljeg diplomiranog studenta najmlađeg, odnosno Poljoperivrednog fakulteta u Kruševcu koji ove godine upisuje tek drugu generaciju studenata.

Povelje Univerziteta u Nišu na svečanosti koja je tim pobodom organizovana na Univerzitetu u Nišu primili su Aleksandra Đurčić, najbolji diplomirani student sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, potom Mladen Dejanović, najbolji student Ekonomskog fakulteta kao i Lazar Ljubenović, najbolji student Elektronskog fakulteta.

„Ovih dana nizom aktivnosti obeležavamo dan osnivanja Univerziteta u Nišu, 54 godine postojanja, a ovim povodom uručuju se i povelje najboljim studentima“, kazao je profesor dr Dušan Trajković,  predsednik Saveta Univerziteta u Nišu. „Studenti koje danas nagrađujemo postigli su značajne rezultate  i očekujem da će i u budćem periodu kroz svoj poslovni angažman postizati isto  tako dobre rezultate“.

Za Dan Univerziteta u Nišu nagrađena je i Dunja Milić sa Mašinskog fakulteta, Nikola Đorđević sa Medicinskog fakulteta, Dijana Marković sa Pedagoškog fakulteta u Vranju i Igor Mladenović, najbolji diplomirani student Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

„Ovo mi nije prva nagrada jer već dobijam Dositejevu nagradu, ali mi ova puno znači jer dolazi od Univerziteta na kome studiram. Na ovaj način sam opravdao svoj rad i trud, žrtvovanje tokom studija“, kaže Aleksandar Veličković, student doktorskih studija na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu.

Nagrađeni studenti su i Lazar Stojković sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Milica Barać sa Fakulteta zaštite na radu, Sara Bižić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Anđela Stanković sa Fakulteta umetnosti i Ana Jovančević sa Filozofskog fakulteta.

„Očekujemo da upravo ovi studenti koji su postigli najbolje rezultate  ostanu na našem Univerzitetu jer nam je cilj da najbolje  zadržimo ovde kroz uključivanje u doktorske studije i nastavu kao i naučno istraživačke projekte. Kvalitet koji se kristališe iz svega ovoga  dobrineće i daljem razvoju Univerziteta u Nišu“, zaključio je dr Dušan Trajković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com