Sport

Najbolji kik bokseri Srbije i Balkana u Nišu

Turnir u kik boksu koji će okupiti najbolje borce iz celog regiona, na programu je ovog vikenda u hali Čair. Osim najboljih niških kik boksera, učestvovaće i preko 100 takmičara iz ostalih balkanskih zemalja.

Glavne borbe na programu su u subotu od 19h. U njima će učestvovati i najtrofejniji aktivni niški kik bokseri: Uroš Živković, Stefan Paunović, Nikola Lazarević, Filip Stanković i Novak Radulović.

  „Ovaj grad ima sjajne momke u ovom sportu, počevši od Stevana Živkovića, a sada i ove mlade momke koji su prvaci sveta, Evrope, Srbije. Ovo je i najtrofejniji sport u našoj zemlji,“ kaže predsednik kik boks kluba Niš, Oliver Paunović.

Prijavljeno je 46 ekipa sa preko 230 takmičara, najviše Makedonaca, a zatim i Crnogoraca i Bosanaca, čime su u klubu zadovoljni.

 

„Ovo je odličan broj imajući u vidu da se takmičenje poklopilo sa katoličkim Božićem, tako da dolazi samo jedna ekipa iz Hrvatske. Ovo je prvi turnir međunarodnog karaktera, ali želimo da preraste u tradiciju. Sledeće godine će biti održan prvog vikenda decembra, što će značiti više vremena za pripremu i više prijavljenih učesnika, upravo zbog praznika,“ rekao je trener reprezentacije Srbije i trener kik boks kluba Niš, Srđan Radulović.

Organizatori su naglasili veliku pomoć Grada u održavanju same menifestacije, a gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport, Branislav Kačar, tim povodom naglasio je važnost ovog sporta:

„Ovi momci stalno osvajaju medalje i time na neki način obavezuju grad da sve više ulaže u ovaj sport. Niš je najtrofejniji grad u kik boksu u Srbiji, možda i na Balkanu. Ovim putem obećavam da ćemo se i ubuduće zalagati da budemo još uspešniji.“

Ulaznice se mogu naći u prostorijama kik boks kluba Niš, kao i u City Cafe-u u parku Svetog Save na Bulevaru Nemanjića, a na dan takmičenja i na biletarnici hale Čair. Cena je 200 dinara po danu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com