Društvo

Najbolja lokalna samouprava u Srbiji je u niškom komšiluku

Opštini Svrljig kao najboljoj lokalnoj samoupravi u Srbiji juče je uručena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević“ u Novom Sadu.

U ime opštine Svrljig nagradu je primio pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković, a dodeli je prisustvovao i narodni poslanik Milija Miletić.

Opština Svrljig predložena je od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, odnosno ministarke Ane Brnabić u kategoriji najbolja lokalna samouprava.

Foto: Marko Miladinović

Razlog što je opština Svrljig predložena je svakako domaćinsko poslovanje u 2016. godini, dobar odnos prema poslu i građanima i efikasan rad kada su u pitanju poslovi lokalne samouprave.

,,Velika je čast i privilegija, ali ujedno i velika obaveza primiti jednu ovako prestiznu nagradu, nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“. Sigurno je da nam ovo priznanje daje veliki podstrek i motivaciji da nastavimo sa našim marljivim radom’’, poručio je Marković.

Nagrade su uručene privrednicima iz Srbije, kompanijama, umetnicima, novinarima, a ukupno je nagrađeno nji dvadeset četvoro, među kojima je i Opština Svrljig.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je nagrada za jednu malu opštinu poput Svrljiga od velikog značaja.

,,Zahvalni smo što je Ministarstvo dalo predlog da baš Svrljig bude nagrađen kao najbolja lokalna samouprava. To govori o vođenju domaćinske politike, o vođenju opštine na domaćinski način’’, kaže Miletić.

Inače, dodela nagrade je priređena u okviru projekta ‚‚Put ka vrhu“ i ima za cilj afirmaciju privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u celini.

Nagradu čini plaketa i zlatnik sa likom Kapetana Miše, a odluku o dobitnicima donosi petočlani žiri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com