Ekonomija

Najavljeno preseljenje Kvantaške pijace

Kvantaška pijaca trebalo bi da bude preseljena. Ideja i inicijativa postoje, a kako saznajemo, i pregovori su u toku.

Plan je da Kvantaška pijaca sa Trošarine bude preseljena na prostor iza Kazneno-popravnog doma.
Novi prostor je veliki, a lokacija je bolja od sadašnje zbog blizine auto-puta.

Buduća lokacija Kvantaške pijace; Foto: Printscreen Google maps

Ukoliko dođe do realizacije ove ideje, bilo bi više proizvođača i kupaca. Nova lokacija bi privukla proizvođače istočne i južne Srbije, kaže direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević.

“Ukoliko imamo veleprodaju na pijaci smanjuje se vanpijačna prodaja u gradu, a sa druge strane bi Tržnica povećala profit. Površina je 18 hektara, te prostor može biti višestruko iskorišćen”, ističe Đorđević.

Kvantaška pijaca na Trošarini nema puno prodavaca, a i kupcima je sve manje privlačna.

“Kvantaška pijaca na Trošarini je izgubila funkciju, prodaju se drva, a najmanje ima robe kojoj je namenjena. Na novom prosotru bi blizina autoputa doprinela da ta pijaca bude aktuelna”, kaže gradski većnik Bratislav Vučković.

Izmeštanjem Kvantaške pijace rasteretila bi se i sama Trošarina, a prostor bi bio slobodan za druge namene koji su takođe u planu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

  1. Kvantasku pijacu na Trosarini treba ostaviti, jer su kupci izuzetno zadovoljni. Treba samo sa nje udaljiti prodavce ogrevnog drveta i naci im novu lokaciju.Srdacan pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close