Društvo

Najavljen protest ljubitelja životinja za bolje uslove pasa u prihvatilištima

U nedelju, 05. februara sa početkom u 13 časova, Nišlije-ljubitelji životinja održaće na trgu Kralja Milana u centru Niša protestni skup za, kako su najavili, dobrobit pasa u prihvatilištima.

Protest za bolje uslove u prihvatilištima za napuštene pse, koji se održava u centru Niša je podržao i Pokret mladih Niša.

“Podržavamo zahtev da se novac građana namenjen prihvatilištima za to i koristi, kao primer navodimo da se za taj novac obezbedi adekvatna hrana i nega pasa, što do sada nije bio slučaj”, istakli su u saopštenju dostavljenom medijima.

Foto: Pokret mladih Niša

Oni smatraju da nije bila dobra ideja o izgradnji prihvatilišta u Gadžinom Hanu jer bi životinje bile daleko, čak 25 kilometara od mreže veterinara i kontrole nadležnih institucija.

Pokret mladih Niša očekuje od lokalne vlasti da u što skorijem roku precizira lokaciju na nivou Grada gde će biti izgrađen Azil za napuštene životinje za kompletnom sterilizacijom.

Udomljavanje nije adekvatno rešenje ako životinja nije na sigurnom mestu, zaključuju iz Pokreta mladih Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Oni su ljubitelji samo pasa a ne svih životinja, tako treba da se zvanično predstavljaju.
    Za ostale životinje ih ne briga mogo pogotovo za one koje se čuvaju nehumano na farmama radi klanja.
    Licemeri

  2. Nije dobra lokacija jer bi se tako sklonili svi ulični psi iz Niša, pa zaštitari ne bi imali šta da udomljavaju, naravno uz naknadu od donacija. Tamo postoji veterinarska stanica, ne ambulanta, već ustanova koja bi mogla da ispuni sve veterinarske potrebe. Ko ne zna, lupa gluposti. Dosta više sa lažnim ljubiteljima životinja.

  3. Bravo Nišlije!! Izađite u što većem broju! A kada bi svaki građanin Niša udomio barem jednog napuštenog psa sa ulice, azil više ne bi bio potreban!!! Mislite o tome!

  4. Kuda ovaj svet ide, a pores deteta koje je palo zbog zdravstvenih problema prolazite bez ikakve emocije, a da ne pitam za decu koja nemaju hleba da jedu ili obuku nesto toplo, a ima takvih i vise nego lutalica, kakav je to sistem vrednosti, ne kazem da ne treba zbrinuti te zivotinje ali one su tu zahvaljujuci ,,ljubiteljima” zivotinja. Deca mi ne znaju sta je park zbog vas takvih, dajte malo saosecanja za ljude, ovo je morbidno, to treba da resava nadlezna institucija, ne samozvani ,,ljubitelji”.

    1. Umesto decu da cuvaju i povecaju natalitet, oni se brinu o psima. Strasno! Setaj ulicom po 2-3 deteta, a ne psa.

  5. Hahaha ma kakvi ljubitelji,ako su oni ljubitelji sto ne udome po tri kuceta,nego samo da se slikaju za medije
    Pritom ovi ljubitelji izgledaju gore od pasa lutalica haha

  6. Volela bih da prvo počiste za svojim kičićima pa da nakon toga brinu sve brige sveta. Čistiji grad za našu decu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com