Politika

Najavljen četvrti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu

Četvrti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu biće organizovan sutra 14. jula, u 19 časova, najavile su opozicione stranke. Okupljanje je zakazano ispred Gradske kuće, odnosno kabineta gradonačelnice.

 

“Okupićemo se ovog petka ispred kabineta gradonačelnice da zajedno pokažemo da Nišlije ne odustaju od zahteva zbog kojih stotine hiljada građana nedeljama šeta širom Srbije, ali i da je to mesto generator nasilja i govora mržnje”, navode organizatori protesta.

Ovoga puta kolona će se uputiti ka Bulevaru Zorana Đinđića. Biće simbolično blokirane ulice na Bulevaru.
“Nišlije, bez nas nema promena! Samo uporno, složno i zajedno možemo da nateramo ovaj nakaradni režim da ispuni zahteve i iskoreni nasilje iz javnog prostora!”- poručili su i pozvali građane na protest predstavnici opozicionih stranaka.

Učesnici protesta “Srbija protiv nasilja” zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahtevi su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Zatražena je i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Protest “Srbija protiv nasilja” organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com