Izbori 2020Politika

Najaktivnija poslanica juga Srbije nosilac liste Srpske napredne stranke za opštinu Crveni krst

Izbori 2020.-Nosilac liste Srpske napredne stranka Crveni krst “Aleksandar Vučić – Za našu decu” je Jelena Žarić Kovačević, jedna od najaktivnijih poslanica juga Srbije. Lista sa kandidaturama 21 odbornika je već proglašena, a Žarić Kovačević kaže za Niške Vesti da je ona prva među jednakima sa liste koji su dobili poverenje Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vucica.

 

“Zajedno ćemo da se borimo za naše sugrađane. Na listi su i aktuelni predsednik opštine, predsednik Skupštine opštine, kao i kandidati za odbornike različitih zanimanja, ali i mladi ljudi koji su spremni da iskoriste svoju šansu”, istakla je Žarić Kovačević.

Od predloženih kandidata na listi 40% je žena, koje že svojim političkim angažmanom doprineti najpre osnaživanju žena, ali i razvoju opštine.

“23 sela koja teritorijalno pripadaju opštini Crveni krst daju nam priliku da ohrabrujemo žene sa ruralnog područja da uzmu aktivno učešće u svim društvenim oblastima”, rekla je Jelena Žarić Kovačević.

Srpska napredna stranka je spremna da proveri izbornu volju građana i na lokalnom nivou, a prva na listi kandidata očekujem da ponovo dobije podršku naroda zbog rezultata koje su postigli.

“Očekujem da sprovođenjem politike Srpske napredne stranke nastavimo sa razvojem opštine i budemo građanima na usluzi, kako bi mogli na najbolji i najbrži način da ostvare svoja prava i potrebe.”

Ko će biti predsednik GO Crveni Krsti odlučiće građani i odbornici Skupstine opštine. Jelena Žarić Kovačević se već dokazala u srpskom parlamantu. Trenutno je najaktivniji poslanik sa juga Srbije, prva žena po aktivnosti iz poslaničke grupe SNS i treća žena parlamenta.

“Predsednik Srpske napredne stranke odlučiće da li ću biti bolji kandidat za Predsednika opštine ili ću nastaviti da se za interese gradjana borim u republičkom parlamentu.”

Za listu srpskih naprednjaka za Gradsku opštinu Crveni krst prikupljeno je 750 potpisa podrške građana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com