Sport

NAISUS – DRŽAVNI VICEŠAMPION SA 9 ODLIČJA

Niški KBS Naisus izborio je 9 odličja na Tehničkom prvenstvu Srbije, održanom u glavnom gradu proteklog vikenda. Tehnički tim bio je veoma uspešan i zauzeo drugo mesto u ekipnom plasmanu.

Nakon Otvorenog prvenstva Zrenjanina krajem februara, KBS Naisus uspešno nastavlja i ovu takmičarsku godinu. Takmičenje se održalo kako u borbama samo za kadete (12-14 god.), tako i u formama, ali za sve uzrasne konkurencije. Klub je uzeo učešće samo u Tehničkom prvenstvu Srbije.

Foto: KBS Naisus

Sportska hala „Ranko Žeravica“ okupila je preko 450 takmičara iz 53 ekipa, a takmičenje je ponovo moralo da se održi bez prisustva publike. Četiri zlatne, 4 srebrne i 1 bronzana medalja predstavljaju bilans sa ovog prvenstva države.

U ekipnom plasmanu niški klub je zauzeo drugo mesto, dok je TK Kobra prvi i TK Beograd koji je osvojio  treće mesto.

“Nažalost deo takmičara nije učestvovao usled kašnjenja finansija od strane Grada Niša, ali se nadamo da to neće biti slučaj ubuduće”, rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:
Uroš Mitrović – bronza i zlato,
Tašana Petrović – srebro,
Tamara Rajković – srebro,
Lena Veljković – 2 srebra,
Jelena Stevanović – 2 zlata,
Nebojša Anđelković – zlato.

Foto: KBS Naisus

“Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše. Lena je takođe super odradila i bila je blizu da osvoji prvo mesto. Nadam se da ćemo se zajedno naći u nacionalnom timu i time biti ponos i kluba i Grada Niša”, rekla je uz osmeh Jelena Stevanović.

“Pohvaliću ovom prilikom celu ekipu koja je učestvovala. Dali su maksimum i to se odrazilo na rezultat. Tašana je ovog puta bila naša najmlađa takmičarka i spram sebe imala više nego dostojne protivnike. U svojoj konkurenciji je imala Anastasiju Janković (TK Kobra), koja je važila za skoro pa nedostižnog favorita. Iako je pomenuta zauzela prvo mesto, bila je bolja vrlo malo. Lena i Jelena su jedna drugoj bile najveći konkurenti jer se takmiče u istoj konkurenciji. Upravo iz tog razloga mogu reći da je tu naš Klub nenadmašan. Tamara se i ove godine okitila državnom medaljom ali ovog puta srebrnom. Bolja od nje je bila Sofija Kandić (TK Favorit). Najiskusniji članovi – Uroš i moja malenkost, su još jednom pokazali put kojim buduće nade treba da pođu”, rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a Nebojša Anđelković”.

Postoji mogućnost učešća KBS Naisus-a na Otvorenom prvenstvu Vojvodine već narednog vikenda. Još uvek je neizvesna sama organizacija odlaska ali će se u toku nedelje iskristalisati situacija. Dok se na pomenuto takmičenje čeka, uveliko se ekipa priprema za Prvenstvo Srbije za pionire i juniore u borbama.

Foto: KBS Naisus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com