Sport

NAISINIH 50 GODINA

Sa posebnim poštovanjem što traju i ne odlaze u zaborav, nastaju godine koje nose uspehe. Za trenutak, rađaju se slike vremena koje ispisuju sportsku priču i ulaze u istoriju. ŽRK Naisa ima čime da se ponosi. Generacije i generacije rukometašica, rukovodilaca kluba i svih onih kojima je Naisa u duši, danas proslavljaju 50. rođendan.

Zaljubljenik u sport, uspešan privrednik, željan uspeha, suvlasnik firme Elektroluks Miloš Stojanović, danas je predsednik rukometnog kluba. Nastavlja tradiciju svojih predhodnika i čini sve da Naisa  nastavi svoju bogatu tradiciju. Najpre čestitke za jubilej.

 

Foto: Tomislav Santrač

“Hvala vam lepo i zaista  mi je drago što sam na čelu ovako uspešnog kluba, a na mesto predsednika sam se odlučio najviše na nagovor mog prijatelja Branislava Kačara, većnika za sport i hteo sam da oprobam sebe na tom polju i pokušam da postignem nešto više i nadam se da to ide kako treba.”

Vremena su takva. Ništa nije lako i treba mnogo ulagati, treba razmišljati šta sutra.

“Ono što je najvažnije, finansijske probleme za godinu dana rešili smo skoro 90 posto. Radimo na školi rukometa, tu se dosta ulaže da pokušamo da pravimo što više naših igračica. Što se ciljeva tiče, želimo da se u ovoj sezoni popnemo za jednu više stepenicu na tabeli, da budemo makar drugi, da što dalje doguramo u našem Kupu i u međunarodnom Čelendž Kupu.”

Sve ovo o čemu pričamo i iziskuje i pomoć grada i ona ne izostaje.

Foto: ŽRK Naisa

“Upravo tako. Bez pomoći grada  ništa ne bismo mogli da rešimo. Grad nam daje maksimalnu podršku. Gradonačelnik Bulatović i većnik Kačar izlaze nam u susret i sva obećanja koja su nam dali, sve su ispunili. Mi im se na tome i kako zahvaljujemo i trudimo se da im dobrim rezultatima uzvratimo.”

Naisa uspešno piše svoju istoriju i evo izbrojali smo 50 veoma vrednih godina postojanja.

Foto: Tomislav Santrač

“Upravo danas se obeležava ovaj vredni jubilej i pola veka kluba treba lepo proslaviti. Biće to večeras u hotelu Nais, pozvaćemo sve zaslužne koji su obeležili ovih 50 godina,  bivše igračice, predsednike, članove gradske vlasti i brojne goste tako da očekujemo da svi dođu i obeležimo ovaj jubilej kako dolikuje.”

Sutra se već otvara nova stranica istorije  Naise, ide se dalje u takmičenja.

“Želja uvek ima. Voleli bi da u Niš donesemo makar jedan trofej. Ja bih iskoristio priliku da izrazim veliku zahvalnost mojim saradnicima, stručnom štabu, igračicama, lekarskoj ekipi i zaposlenima u administraciji na timskom radu i poručujem navijačima i ljubiteljima rukometa da nas podrže, da dolaze na naše utakmice u što većem broju jer se stvarno maksimalno trudimo da vratimo Naisu na stare staze uspeha dok je ranije bio DIN i da se u hali Čair igra kvalitetan rukomet.”

I čini se da se ništa ne završava i kao da sve iznova počinje. Nada, želja i energija još traju i tako se stiže do mesta gde se mašta ne pita. Istorija se nastavlja.

Foto: Tomislav Santrač

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com